EKSPERIMENTS: brokastu smēriņš no saulespuķu sēkliņām

Eksperiments 2.marts
 
pexels.com
Mūsuprāt, cilvēkus var iedalīt divās kategorijās - vieni ēd brokasti, bet otri no tām izvairās. Šoreiz pievērsīsimies tiem, kuri labprāt ik rītu mielojas ar gardām brokastīm. Ja būtu jānosauc populārākie brokastu ēdieni, tad viennozīmīgi topa augšdaļā līdzās auzu pārslu putrai, brokastu pārslām un omletei būtu dažāda veida maizītes. Maize ir ļoti pateicīgs produkts, jo variējot ar piedevām ik katru rītu varam baudīt pavisam citādākas brokastis. Reizēm ierastās piedevas var apnikt, kad tā notiek, tad ir laiks eksperimentiem!
Šoreiz mēs, LifeHacks.lv komanda, nolēmām nedaudz paeksperimentēt ar ierastām garšām un radīt kaut ko pavisam jaunu.

Ko parasti mēs liekam uz maizes? Protams, ka sieru, desu, kādu dārzeni u.c. Tomēr pirms tam mēs maizi ar kaut ko ieziežam. Visbiežāk ar sviestu!

Mūsdienās ir izdomāti arī daž ne dažādi smēriņi, kurus izmantot ierastā sviesta vietā. Tādējādi tik pierastās maizītes varam padarīt par īstiem kulinārijas šedevriem.

Šoreiz nolēmām izmēģināt pagatavot savu smēriņu paši. Izmantosim ikdienišķas, bet tai pat laikā neparastā kombinācijā sajauktas sastāvdaļas.

Gatavojam saulespuķu sēkliņu smēriņu.

Kas būs nepieciešams?

1/2 gl saulespuķu sēkliņu, 1/4 gl ūdens, 1/4 gl olīveļļa, 1 tējk. saldās paprikas pulvera, čili garšviela (pēc garšas), zaļumi (mēs izmantojām pētersīļus), sāls (pēc garšas).

Kā pagatavot smēriņu?

Sākotnēji glāzē vai kādā citā trauciņā ieberiet saulespuķu sēkliņas. Aplejiet tās ar ūdeni, lai tās izmirkst. Atstājiet tās ūdenī aptuveni stundu.

Pēc stundas sēkliņas būs absorbējušas teju visu ūdeni.

Tad atliek vien dziļā traukā iebērt saulespuķu sēkliņas, ieliet eļļu un ūdeni.

Lifehacks.lv

Pēc tam pievienojiet klāt garšvielas un zaļumus.

Lifehacks.lv

Tagad atliek vien visu sablenderēt viendabīgā masā.

Lifehacks.lv

Kad tas paveikts, smēriņš ir gatavs!

Lifehacks.lv

Secinājumi: Šis ir izcils veids, kā pašiem pagatavot gardu brokastu smēriņu! Smēriņa pagatavošana ir ļoti viegla un ātra, un pats svarīgākais arī lēta! Mainot garšvielas, ir iespējams iegūt daž ne dažādas garšas. Iesakām izmēģināt!

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija