Sieviete saņem zvanu no Iekšlietu ministrijas; beigās zaudē lielu naudu

tautaruna.lv 28.aprīlis, 3:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Trīs bērnu māmiņa Anna pirms nedēļas saņēmusi zvanu no Iekšlietu ministrijas. Darbinieks apgalvojis, ka kāds vīrietis vārdā Oļegs cenšoties viņas vietā paņemt aizņēmumu, jo it kā Anna esot slimnīcā un ir nepieciešami līdzekļi ārstēšanai. Ar šādu tekstu krāpnieki esot centušies apvārdot sievieti, vēsta "Bez tabu".
Iekšlietu ministrijas darbinieks lūdzis Annai iesaistīties izmeklēšanā un piekodinājis nevienam par šo sarunu nestāstīt, ja izpļāpāsies - draudot kriminālatbildība.

Anna tikusi savienota ar darbinieci, kura strādājot iestādē, kas nosaukta par Centrālo banku.

Darbiniece Annai lūgusi aizņēmuma summu sadalīt pa vairākiem kontiem un doties uz bankomātu to izņemt. Māmiņai teikts, ka nauda jāieliek pakomātā un jāsūta uz Centrālo banku, lai slēptu pēdas - Annai tiks izveidots jauns konts, viņai tikai jānorāda vecās kartes PIN kods un jāizdomā jauns.

Anna tikai vēlāk, kad ielikusi naudu pakomātā, sapratusi, ka rīkojusies nepareizi, un informējusi policiju. Taču krāpnieki bija jau paspējuši savākt sievietes izņemtos 7260 eiro.

Valsts policijā norāda, ka šī nav jauna krāpnieku shēma. Šobrīd notiek izmeklēšanas process, tāpēc tā detaļas nevar atklāt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:40

Jaunākās diskusijas