Vardarbīgi protestētāji ar karoga kātu iedur acī ebreju žurnālistikas studentei ASV

tautaruna.lv Vakar, 2:30
 
Unsplash
Aizvadītajā nedēļas nogalē Jeilas universitātē ASV notika studentu protesti pret valdības īstenoto politiku attiecībā uz konfliktu Gazas joslā. Vietējā policija ziņo par vairākiem huligānisma gadījumiem, savukārt kādai ebreju studentei saniknots protestētājs iegrūdis acī karoga kātu, kura galā plīvojis Palestīnas karogs.

Sestdienas vakarā ebreju studente žurnālistikā Sāra Tartaka ieradās notikuma vietā, lai atspoguļotu protestu, kurā tobrīd bija aptuveni 500 studentu, tomēr reportāža nav izdevusies, jo viņai acī ar karoga kātu iedūris maskā tērpts vīrietis.

Žurnāla "Yale Free Press” jaunā darbiniece atceras notikumu gaitu. "Kad mēs tuvojāmies pret Izraēlu vērstajam protestam, lai dokumentētu notikumu," viņa rakstīja, "mūs ātri atgrūda demonstrācijas organizatori un dalībnieki, kas stāvēja rindā mūsu priekšā. Neviens cits, kas dokumentēja šo notikumu, netika bloķēts šādā veidā."

Protestētāji ieskāva Sāru ciešā aplī, līdz viņa nevarēja pakustēties. Tas notika arī ar vīrieti, hasīdu tautības studentu, kurš viņu pavadīja. "Viņi mūs grūstīja un spīdināja kabatas lukturīšus acīs," viņa atklāj žurnālā.

"Viņi rādīja uz mani ar vidējo pirkstu un kliedza: “Brīvību Palestīnai” un ņirgāšanās turpinājās, līdz kāds divus metrus garš protestētājs, kas rokās vicināja Palestīnas karogu, iedūra to man kreisajā acī," raksta Sāra.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļas nogalē vairākās universitāšu pilsētiņās ASV risinājās demonstrācijas palestīniešu atbalstam. Vairāk šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas