Jezga Parīzē pie Irānas konsulāta

tautaruna.lv 23.aprīlis, 16:30
 
Pixabay
Francijas varas iestādes piektdien aizturējušas vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par iekļūšanu Irānas konsulātā Parīzē un nepatiesi apgalvojis, ka ir bruņots ar sprādzienbīstamu vesti, paziņoja policija un prokuratūra.

Pie vīrieša vai telpās netika atrastas sprāgstvielas vai ieroči, kad viņš pēc incidenta padevās policijai.

1963. gadā Irānā dzimušais vīrietis jau bija notiesāts par riepu dedzināšanu pie Irānas vēstniecības ieejas Parīzē 2023. gadā, paziņoja Parīzes prokuratūra.

Policija arestēja aizdomās turamo, kura vārds pagaidām netiek nosaukts, kad viņš pēc paša gribas pameta konsulātu pēc tam, kad iekšā bija "draudējis ar vardarbīgu rīcību", teikts paziņojumā.

Saskaņā ar avotu policijā, kurš lūdza neatklāt savu vārdu, aizdomās turamais bija ģērbies vestē ar lielām kabatām, kurās atradās trīs neīstas granātas. Apkaime ap konsulātu galvaspilsētas 16. rajonā tika slēgta un bija ieradušies daudz policistu, ziņo aģentūra AFP.

Divās metro līnijās, kurās ir konsulāta tuvumā esošās pieturas, uz laiku tika apturēta satiksme. Irānas vēstniecībai un konsulātam ir viena un tā pati ēka, taču dažādas ieejas atsevišķās ielās.

Parīzes prokuratūra apstiprināja, ka tam pašam vīrietim pirmdien bija jāstājas tiesas priekšā saistībā ar ugunsgrēku diplomātiskajā pārstāvniecībā 2023. gada septembrī.

Zemākas instances tiesa viņam bija piespriedusi astoņu mēnešu nosacītu sodu un aizliedza ieiet konsulāta apkārtnē uz diviem gadiem un nēsāt ieročus. Taču viņš spriedumu pārsūdzēja.

Tobrīd vīrietis uzskatīja, ka šī darbība ir pretestība Irānas garīdzniekiem, kas stājās pretī "Sievietei. Dzīvei. Brīvībai" un izsauca protestus valsts mērogā.

Ziņojumos teikts, ka vīrietis pameta Irānu pēc 1979. gada islāma revolūcijas un ir izteicis atbalstu bijušajam impēriskajam režīmam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:49

Jaunākās diskusijas