Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

Glābšanas darbi Upmalās daļēji sagruvušajā mājā beigušies, jaunu upuru nav

Glābšanas darbi Mālpils novada Upmalās, kur svētdien daļēji sagruva dzīvojamā māja, beigušies, un jauni upuri nav atrasti un traģēdijā aizgājuši bojā pieci cilvēki, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Oskars Āboliņš.

Viņš sacīja, ka glābšanas darbi kopumā ilguši 15 stundas, un, lai arī notikušā cēloņus skaidros policija, pastāv versija, ka sprādzienā vainojams noplūdušas gāzes sprādziens.

Āboliņš arī sacīja, ka nelaimē bojā gājuši pieci cilvēki, no kuriem trīs sievietes un divi vīrieši, savukārt kopumā cietuši septiņi cilvēki.

Jau vēstīts, ka naktī no sestdienas uz svētdienu Mālpils novada Upmalās sabrukusi viena ceturtā daļa no trīsstāvu daudzdzīvokļu mājas. Negadījumā bojā gājuši četri cilvēki, divas sievietes un divi vīrieši, bet seši cilvēki nogādāti slimnīcā.

Pussagruvušajā trīs stāvu mājā kopumā bijuši 18 dzīvokļi, kuros oficiāli reģistrēti 37 iedzīvotāji, un tā būvēta 70.gadu sākumā. Sagruvuši seši dzīvokļi.