Kā pagatavot mākoņmaizi bez miltiem

LV Blogeri 29.augusts
 
cookbook.ilaipa.lv
Ilze Šteinfelde
 
Lai gan to sauc par mākoņmaizi, pēc izskata tā atgādina pankūciņas, bet pēc garšas - omleti. To var izmantot gan kā picas pamatni, gan maizes vietā, kombinējot ar sieru, svaigiem dārzeņiem utt.

Šo recepti izdomāja Atkinsa diētas (zemas ogļhidrātu diētas ) sekotāji un īsā laikā tā iekaroja arī neatkinsa diētas piekritēju.

Mākoņmaizītēm var pievienot dažādās garšvielas, lai padarītu tās izteiksmīgākas vai pikantākas, piemēram, ķiplokus vai ķilpoku pulveri, papriku, čili, estragonu utt.

Šo mākoņmaizi var gatavot arī saldajā variantā - pasniedzot ar pūdercukuru, kanēli, sīrupu, ogām vai augļiem. Tikai tad mīklai jāpieliek mazāk sāls.

Sastāvdaļas:

  • Olas: 2 gab
  • Svaigais siers: 40 g
  • Cepamais pulveris: 2 g
  • Sāls: 1 g

Pagatavošana:

  1. Olu balumus atdala no dzeltenumiem.
  2. Olu baltumus saputo ar šķipsniņu sāls un cepamo pulveri.
  3. Citā bļodā olu dzeltenumus saputo ar svaigo sieru.
  4. Saputotajā siera masā iecilā olu balstumus.
  5. Uz cepešpannas ar ēdamkaroti liek nelielas pankuciņas un cep sakarsētā cepeškrāsnī.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija