Papildini krājumus! Marinēti ķiploki

LV Blogeri 6.oktobris
 
cookbook.ilaipa.lv
Ilze Šteinfelde
 
Sagatavo pats!

Sastāvdaļas:

  • Ūdens: 1000 g
  • Sāls: 15 g
  • Cukurs: 15 g
  • Etiķa esence: 10 g
  • Ķiploka galviņa: 30 gab
  • Paprika: 1 gab
  • Melnie pipari graudiņos: 3 g

Ja ir bažas par etiķa esences lietošanu vai arī ir vēlme to aizstāt ar etiķi, ir vērts ielūkoties šeit

Pagatavošana:

  1. Ķiplokus sadala daiviņās un notīra.
  2. Sagriež papriku gabaliņos.
  3. Burkā liek papriku, ķiplokus, ieber pāris piparus.
  4. Katliņā ielej ūdeni, pieber sāli, cukuru un liek vārīties.
  5. Tikko uzvārījies, noņem no uguns un pievieno marinādei etiķi.
  6. Karstu marinādi ielej burkā, kurā ir sakārtoti ķiploki un paprikas gabaliņi.
  7. Kad marināde atdzisusi, to ielej atpakaļ katlā, atkal uzvāra un karstu uzlej ķiplokiem.
  8. Šo procesu atkārto divas līdz trīs reizes.
  9. Burciņas aizvāko, apgriež ar kājām gaisā un apklāj ar dvieli līdz pilngai atdzišanai.
Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija