1888. gadā Anete un Viktors Pulāri Francijai piederošā salā Mont-Saint-Michel atvēra viesnīcu "La Mère Poulard". Anete viesiem sāka piedāvāt pufīgu un gaisīgu omleti, jo olas un dārzeņi bija teju vienīgie pārtikas produkti, ar ko dažādot maltītes niecīgajā salā, kurā netika audzēti lopi. Pēc tam, kad šo omleti sāka cildināt arī Karalis Edvards VII un Britu karaliskā ģimene, kas bija bieži viesi šajā viesnīcā, ASV prezidents Teodors Rūzvelts un Francijas premjerministrs Žoržs Klemanso, tā kļuva tik slavena, ka uz šo vietu ar vēlmi šo omleti pagaršot traucās intersentu pūļi, ieskaitot, slavenības, valdību vadītājus un karaļus.
Sastāvdaļas:
- 2 olas
- 10 grami sviesta
- 2 grami sāls
Pagatavošana:
Šī omlete viensnīcas ēdienkartē ir saglabājusies līdz mūsdienām. Omletes mīklas recepte tiek rūpīgi slēpta, un, ja tajā ir kāda īpaša sastāvdaļa, tas atklāts netiek. Apmeklētāji vien var redzēt pašu cepšanas procesu - ritmisku, vai drīzāk muzikālu mīklas maisīšanu, omletes karsēšanu dzīvas uguns krāsnī un pasniegšanu. No tā, cik ir atļauts redzēt viesiem, var saprast, ka:
- olas tiek kultas ar roku aptuveni 5 minūtes;
- sviests uz pannas netiek žēlots;
- mīkla tiek piepildīta līdz pannas augšai;
- no sākuma pannu ar omleti karsē aptuveni 20 sekundes uz atklātas liesmas;
- pēc tam panna ar omleti tiek novietota blakus atklātai ugunij un šādā vietā turēta 3-4 minūtes.
Komentē