Izmēģini svētkos: pagatavo vegānu majonēzi

LV Blogeri 22.jūnijs
 
cookbook.ilaipa.lv
Ilze Šteinfelde
 
Ar šo "majonēzi" mani cienāja Šauļu "Valerijonas" aptiekas vadītāja Almira Girdeniene - šarmanta dāma, kas savus gadus neslēpj.

cookbook.ilaipa.lv

Viņa jau pirms vairākiem gadiem pārkāpa 70 gadu slieksni. Veselību, možumu un dzīvesprieku viņai palīdz uzturēt 45 minūšu rīta rosme, prieku nesošs darbs un veselīgas maltītes.

Šī ir viena no viņas iecienītākajām mērcēm, ar kuras recepti viņa laipni dalījās.

Garšvielas katrs, protams, var pievienot pēc savas patikas. Tāpat sāli un citronu sulas daudzumu. Šī ir viņas ieteiktā kombinācija, kas arī man ļoti garšoja.

Sastāvdaļas:

  • Zemesrieksti: 100 g
  • Ūdens: 100 g
  • Eļļa: 100 g
  • Citrons: 1 gab
  • Sāls: 5 g
  • Ķiploka daiviņas: 3 gab
  • Kurkuma: 5 g
  • Sinepju pulveris: 5 g
  • Medus: 21 g

Pagatavošana:

  1. Notīrītiem zemesriekstiem uzlej karstu ūdeni un atstāj aptuveni uz 12 stundām, kuru laikā rieksti uzsūks visu ūdeni.
  2. Blenderī ieber uzbriedušos riekstus, ķiploku, pielej eļļu un blendē līdz rieksti sasmalcinājušies. Piespiež 1 vidēja citrona sulu, pieber pa 1 tējkarotei sāls, kurkumas, sinepju pulvera un 1 ēdamkaroti medus.
  3. Turpina blednēt, līdz izveidojas krēmīga konsistence.
  4. Gatavu krēmu ledusskapī var glabāt aptuveni 4 dienas.

Vairāk recepšu cookbook.ilaipa.lv

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija