Sastāvdaļas:
- Aquafaba (pupiņūdens): 50 g
- Cukurs: 85 g
- Šokolāde, rūgtā: 60 g
- Eļļa: 50 g
- Mandeļu milti: 70 g
- Kakao pulveris: 25 g
- Cepamais pulveris: 2 g
Pagatavošana:
Šokolādi izkausē ūdens peldē. No konservētiem zirņiem nolieto ūdeni sāk putot. Kad parādās putas, pieputo cukuru un puto tikmēr, kamēr izveidojušās stingras putas.Saputotajā masā iemaisa izkausēto šokolādi.
Citā bļodā ieber mandeļu miltus, kakao, cepamo pulveri (pusi tējkarotes). Samaisa sausās sastāvdaļas.
Mandeļu miltu masā iemaisa aptuveni vienu trešo daļu no saputotās masas. Pievieno pusi no eļļas un to iemaisa masā. Tad pieliek otru trešdaļu no saputotās masas, otru pusi no eļļas un samaisa. Beigās pieliek pēdējo trešdaļu no saputoās masas un iemaisa mīklā.
Uz pannas liek mīklas piciņas ar diezgan lielu attālumu, jo mīkla cepot nedaudz izplūdīs.
Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 10 minūtes. Lai veidotos stingra ārpuse un mīksts viducis, svarīgi ir cepumus nepārcept. Gatavus cepumus no pannas noņem, kad tie atdzisuši.
Komentē