Vienkārši padomi bārdas kopšanā no profesionāļa

Mode un stils 7.decembris 2018
 
Publicitātes foto
Šodien noslēdzas mēnesi garais ūsu mēnesis jeb plašāk pasaulē zināmais "Movember", kad vīrieši visā pasaulē solidarizējas, lai aktualizētu ar vīriešu veselību iespējamās problēmas.

Bārdu un ūsas mēdz dēvēt par vīrieša krāšņāko dabīgo rotu, kas attiecīgi prasa īpašu kopšanu.

Ja arī Tu esi nolēmis novembrī audzētās ūsas vai bārdu paturēt, seko pavisam vienkāršiem vīriešu frizētavas "Lumberjack" vadītāja Alekseja Kozlova padomiem par bārdas kopšanu.

  1. Pirmais noteikums ir katru rītu bārdu izmazgāt ar bārdas šampūnu, izsusināt ar dvieli un iesmērēt ar eļļu un balzāmu vai vismaz vienu no tiem. Lai nesausinātu bārdu un ādu zem tās, svarīgi izvēlēties specializētos bārdas šampūnus, kuriem ir zemāk PH līmenis, nekā parastajiem matu šampūniem.
  2. Lai bārda kļūtu gludāka un vieglāk ķemmējama, izmanto bārdas eļļu, kas nogludina matu kutikulu. Šī iemesla dēļ iesakām bārdu izķemmēt uzreiz pēc eļļas uzklāšanas. Izvēlies bārdas eļļu ar dabīgu sastāvu, kas ne tikai pabaros bārdas matiņus un ādu, bet palīdzēs izvairīties no sausajiem plankumiem un citiem ādas iekaisumiem.
  3. Savukārt bārdas balzāms bārdu padarīs kompaktu un viegli ieveidojamu - līdzīgi kā matu veidošanas līdzekļi. Balzāma sastāvā ir veselīgais bišu vasks, kas bagāts ar vitamīniem un veicinās bārdas augšanu.
  4. Atkarībā no bārdas garuma, biezuma un individuālajām vēlmēm, bārddzini ieteicams apmeklēt reizi divās līdz četrās nedēļās.
Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija