3 populārākās matu kopšanas kļūdas

Mode un stils 7.aprīlis
 
unsplash.com
Līdz ar pavasara iestāšanos daudzi steidzas pie friziera ne tikai atjaunot matu krāsu un griezumu, bet arī lūgt padomu – ko darīt, lai mati būtu veseli un spīdētu. Matu stiliste ar 20 gadu pieredzi Viktorija Poleckiha uzsver, ka matu stāvokli ietekmē sezonalitāte – pavasarī un rudenī tie kļūst trauslāki un biežāk izkrīt, taču ļoti būtiska ir arī pareiza matu kopšana, un te mēs bieži vien grēkojam. 

unsplash.com

1. Neatbilstoši matu kopšanas līdzekļi

Matu mazgāšanas biežums ir viens no lielākajiem mītiem par matu kopšanu. Mati ir jāmazgā katru dienu, jo dienas laikā tauku dziedzeri izstrādā sebumu (taukus), kas veido dabisku galvas ādas aizsargslāni un var aizsprostot matu kutikulas, padarot matus nespodrus un neveselīgus.

“Domājot par matu kopšanu, nereti aizmirstam par galvas ādu, taču tīrai galvas ādai stāstā par skaistiem un veseliem matiem ir ļoti būtiska nozīme,” norāda Viktorija Poleckiha.

Otrs nosacījums - lietot matu tipam un stāvoklim atbilstošus kopšanas līdzekļus - šampūnu, kondicionieri vai matu masku bez parabēniem sastāvā. Lai veiktu nekļūdīgu izvēli un ietaupītu laiku un naudu, matu stiliste iesaka mazāk eksperimentēt un vairāk uzticēties sava matu kopšanas meistara ieteikumiem. “Vēl ir ļoti svarīgi lasīt matu kopšanas līdzekļu lietošanas instrukcijas un sekot ražotāju norādēm,” uzsver Viktorija Poleckiha. Viņa novērojusi, ka lielākoties cilvēki matu kopšanas līdzekļus lieto nepareizi - neievēro līdzekļu uzklāšanas daudzumu, lietošanas biežumu, secību un citas specifiskas nianses, un līdz ar to izpaliek arī gaidītais efekts.

unsplash.com

2. Veidojot matus, netiek lietots termoaizsargājošs līdzeklis

“Šis ir ļoti nopietns matu kopšanas aspekts, kuru daudzi ignorē. Termoaizsardzības līdzeklis ir obligāti jālieto pirms katras matu žāvēšanas ar fēnu, matu veidošanas un taisnošanas,” uzsver matu stiliste.

Arī populārais mīts par matu taisnošanas nelabvēlīgo ietekmi uz matu veselību ir aplams. Ja to dara pareizi - vispirms kārtīgi izžāvē matus un lieto termoaizsargājošu līdzekli, mati netiek traumēti.

unsplash.com

3. Pavirša attieksme pret matiem

Mati ir ļoti jutīgi un nozīme ir arī tam, kādiem pārbaudījumiem tos pakļaujam ārpus mazgāšanas un veidošanas. “Matus nevajag ņurcīt un nēsāt copē, jo tie tiek traumēti un sāk lūzt. Tāpat nevajag lietot mazas un ciešas plastmasas gumijas, to vietā dodot priekšroku matu aksesuāriem no zīda,” iesaka Viktorija Poleckiha.

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Es vēl minētu pārāk biežu mazgāšanu

24.aprīlis Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija