6 interesanti fakti par vilnu un tās izcelsmi

Mode un stils 26.decembris 2020
 
pexels.com
Portāls nra.lv
 
Vilna – mīksta, izturīga un mitrumu absorbējoša, turklāt ne mazāk pievilcīga un aktuāla par citiem materiāliem. Ar vairāk nekā 10 000 gadu senu pagātni, vilnai joprojām ir daudzsološa nākotne, jo arvien vairāk patērētāju biežāk izvēlas preces, kas radītas no ilgtspējīgiem materiāliem. 

Attēlam ir ilustratīva nozīme / pexels.com

1. Rūpes par aitām

Mūsdienās visā pasaulē varam atrast dažādus aitu šķirņu un vilnas veidus. Tāpēc ir īpaši svarīgi zināt, kāda ir materiāla izcelsme un, vai tā iegūšanas procesā pret aitām bijusi cieņpilna un ētiska izturēšanās.

Ceļš līdz pilnībā izsekojamai vilnas izstrādājumu izcelsmei nav tik vienkāršs. Parasti griezto un šķiroto vilnu savāc no vairākām saimniecībām, mazgā lielās partijās un pēc tam tirgo pasaules tirgū. Uzņēmumi, kuriem rūp ilgtspējīga pieeja, iepērk vilnu tikai no īpaši atlasītām saimniecībām, kuras ievēro dzīvnieku labturības princips. Pēc tam šo vilnu izmazgā un vērpj dzijā, nesajaucot kopā ar vilnu, kas iegūta no citiem avotiem. Rezultātā tiek savērptas vairāku veidu dzijas - katrai no tām ir savs pielietojums.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija