5 neparasti triki, kā veicināt matu augšanu

Mode un stils 28.jūlijs 2022
 
unsplash.com
Vēlaties biezus, kuplus un veselīgus matus? Tad izlasiet šos piecus matu augšanas noslēpumus jeb padomus, kā iegūt kuplu frizūru!

unsplash.com

1. Sīpolu sula

Sīpoli lieti noder ne tikai kulinārijā, bet arī skaistumkopšanā. Izrādās, ka sīpolu sula var veicināt matu augšanu. Lai iegūtu kuplu frizūru, nepieciešams galvas ādu iesmērēt ar sīpolu sulu. Vēlamais rezultāts, kupli mati, parādīses pēc laika, tāpēc šo procesu nepieciešams veikt katru dienu, ilgstošā laika periodā.

unsplash.com

2. Masāžās

Vēl viens veids, kā veicināt matu augšanu, ir regulāri veikt galvas masāžu. Ar pirkstu galiem masējot galvas ādu tiek veicināta jaunu matu folikulu veidošanās. Kā rezultātā pēc kāda laika varat pamanīt, ka jūsu frizūra ir kļuvusi kuplāka.

unsplash.com

3. Rozmarīnu eļļa

Ja vēlaties iegūt biezus, kuplus matus, ieteicams izvēlēties tādus matu kopšanas līdzekļus, kuru sastāvā ir rozmarīnu eļļa. Otrs varinats - varat galvas ādā ieklāt 100% tīru rozmarīna eļļu. Rozmarīna ēteriskā eļļa palīdzēs ne tikai aug jauniem matiem, bet arī novērst jau esošo matu izkrišanu.

pexels.com

4. Neizmanto šampūnu

Eksperti norāda, ka, iespējams, matu izkrišanu var veicināt šampūns. Mazgājot matus ar šampūnu tiek nomazgātas nost visas dabiskās eļļas, ko saražo galvas āda, tādējādi var tikt veicināta matu izkrišana. Mazgājiet matus ar tīru ūdeni, bez papildus līdzekļiem.

pexels.com

5. Ķemmējiet matus saudzīgi

Pirms matu ieveidošanas pats būtiskākais solis ir to atšķetināšana pa šķipsnai, lai neveicinātu matu izraušanu. Tāpat eksperti iesaka katru nakti pirms gulētiešanas kārtīgi izķemmēt matus, lai tie nesapiņķerētos. Ja mati sapiņķerējas un tos ir grūti izķemmēt, tos nejauši varat izraut!

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija