7 dīvainākie pagājušā gadsimta Holivudas skaistuma noslēpumi

Mode un stils 11.jūlijs 2023
 
pexels.com
Daudzas no mums kaut reizi dzīvē ir sapņojušas izskatīties tikpat nevainojami kā Holivudas lielās zvaigznes, piemēram, Merlina Monro vai Odrija Hepberna. Var šķist, ka lielajām kino zvaigznēm ir visai maz jāpiepūlas, lai izskatītos lieliski. Tomēr, kā vēsta senais teiciens "skaistums prasa upurus", lai izskatītos satriecoši lielās Holivudas zvaigznes ir darījušas ne to vien. Šoreiz apskatām septiņu pārsteidzošakos skaistuma noslēpumus jeb tirkus, ko reiz ir darījušas Holivudas superzvaigznes, lai kameru priekšā izskatītos lieliski!

AFP/Scanpix/Leta

1. Šauras uzacis

Mūsdienās tas var šķist ne visai glīti, bet 1930. gados par modes trendu kļuva izteikti šauras uzacis ar augstu izliekumu. Lai tādas iegūtu, aktrises savas īstās uzacis pamatīgi piekoriģēja, lai pēcāk ar uzacu zīmuli izveidotu īpašo formu - taisnu, izliektu līniju. Tikmēr aktrise Marlēna Dītriha rīkojās radikālāk. Viņa pavisam noskuva savas uzacis, lai ar zīmuli varētu izveidot prefekto šauro formu, kas tajā laikā bija ļoti stilīgi.

pexels.com

2. Īpašs matu šampūns

Vairākas pasaules kino ikonas, tai skaitā Merlina Monro un Odrija Hepberna, lai izskatītos satriecoši un viņu mati vienmēr būtu kupli, izmantoja īpašu šampūnu. Aktrises matus mazgāja ar šampūnu, kuram pievienoti klāt apiņi un miežu iesals. Šāds šampūns tika izmantots, lai matus padarītu biezākus, kuplākus un veselīgākus. Tomēr tam bija arī savas blakusparādības - nepatīkama smaka.

pexels.com

3. Svara zaudešanas metode - resnās zarnas tīrīšana

Svara zaudēšanas process nav viegls, tas ir zināms gan mums mūsdienās, gan slavenībām pagātnē. Lai ātri atbrīvotos no liekā svara, aktrise Meja Vesta
piekopa radikālu metodi. Viņa mēdza attīrīt resno zarnu, lai zaudētu svaru. Resnās zarnas hidroterapija vai resnās zarnas apūdeņošana paredz, ka caur zarnu tiek izvadīts milzīgs daudzums ūdens. Aktrise uzskatīja kā šādā veidā viņa no organisma izvada toksīnus un šāda procedūra viņai palīdz saglabāt slaidu figūru, un midzošu ādu.

pexels.com

4. Glītai žokļa līnijai

Lai labi izskatītos kameru priekšā, aktrisēm jārūpējas par to, lai viņu sejas ādas izskatās tvirta un jauneklīga. Kino aktrise Džoana Kroforde piekopa pavisam īpašu metodi, lai būtu pārliecināta, ka viņas žokļa līnija kameru priekšā izskatās nevainojami. Viņa visu laiku košļāja košļājamo gumiju, tādējādi "trenējot" žokļa muskuļus un cerot, ka ādas izskatīsies tvirta.

pexels.com

5. Skropstu tuša + adata

Šo triku īpaši bija iecienījusi aktrise Odrija Hepberna. Lai viņas acis vienmēr izskatītos labi, viņa aizrāvās ar visai bīstamu metodi. Pēc skropstu tušas uzklāšanas, aktrise ņēma adatiņu un ar to atdalīja katru skropstu. Tādā veidā viņa centās izvairīties no skropstu salipšana un tušas kamoliņu veidošanās. Viņa vēlējās, lai ikkatra skropsta būtu pamanāma.

pexels.com

6. Sāpīga metode cīņā ar vasaras raibumiem

Cilvēki dalās divās daļās - vieniem patīk vasaras raibumi, citi tos nevar ciest. Tāpat reiz bija arī Holivudā. Tās kino zvaigznes, kuras ne acu galā nevarēja ciest vasaras raibumus, centās no tiem atbrīvoties ļoti sāpīgā veidā. Bieži vien to prasīja arī režisori, jo reiz tika uzskastīts, ka tīra un mirdzošan āda, bez neviena plankuma, tai skaitā vasaras raibumiem, ir īsts skaistuma etalons. Lai atbrīvotos no vasaras raibumiem, tika izmantota īpaša ierīce, kuru dabina ar elektrību un pateicoties augstfrekvences violetajiem stariem vasaras raibumi pazūd!

pexels.com

7. Matu balināšana

Kādreiz nebija pieejams tik plašs klāsts dažādu kosmētikas līdzekļu. Bija jāiztiek ar to, kas bija. Reizēm, lai iegūtu kāroto izskatu, aktrises riskēja pat ar savu veselību. Piemēram, aktrise Džīna Hārlova, lai iegūtu platīnblondus matus, izmantoja dažādas ķimikālijas, kas var būt bīstamas veselībai. Matu balināšanā viņa izmantoja ūdeņraža peroksīda, amonjaka un veļas pulvera maisījumu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija