5 kļūdas, ko pieļaujam, iegādājoties jaunus apavus

Mode un stils 19.jūlijs 2023
 
unsplash.com
Eksperti nosauc populārākās kļūdas apavu iegādē vai to valkašanās laikā, kas var radīt diskomfortu un sāpēs pēdās.

unsplash.com

1. Apavu pirkšana no rīta

Laiks, kad doties iegādāties jaunus apavus, var šķist mazsvarīgs. Tomēr tam ir būtiska nozīme, kā pēcāk jūsu pēdas un kājas jutīsies tos valkājot. Pēdas dienas laikā mēdz pietūkt, tāpēc pielaikojot un iegādājoties apavus no rīta, iespējams, nopirksiet pārāk ciešas kurpes nekā jums patiesībā vajag. Tāpēc ieteicams jaunus apavus doties iegādāties dienas vidū, lai nepieļautu šo kļūdu un jauno apavu ievalkāšana nesagādātu problēmas!

unsplash.com

2. Apavu iekšzoles

Daudziem šķiet, ka apavu iekšzoles nepieciešamas tika tiem cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar pēdām, stāju u.c. Tomēr šāds uzskats ir nepareizs. Dažādi gēla apavu ieliktņi var būt noderīgi ikkatram, kuram dienas laikā nākas ilgi atrasties uz kājām. Šādas iekšzoles palīdzēs mazināt sāpēs, veicinās labāku amortizāciju.

unsplash.com

3. Vienu un to pašu apavu valkāšana katru dienu

Katram no mums ir kāds ļoti iemīļots apavu pāris, kuru varam valkāt teju katru dienu. Tomēr eksperti norāda, ka neatkarīgi no tā, cik ļoti mums patīk kādi apavi un, cik ērti tie ir, nevajadzētu katru dienu valkāt vienus un tos pašus apavus. Ir ieteicams mainīt apavus katru otro dienu un tam ir pavisam vienkāršs izskaidrojums. Apavos pēdas mēdz svīst, tiem nepieciešams izžūt un jums vajadzētu mainīt tos. Kā arī katru dienu valkājot vienu un to pašu apavu pāri tie ātrāk nolietojas.

unsplash.com

4. Veikalā pielaikojat tikai vienu apavu

Mūsu ķermenis nav simetrisks. Eksperti norādā, ka bieži vien viena no mūsu pēdām ir nedaudz lielāka par otru. Tieši tāpēc ir ļoti svarīgi veikalos pielaikot abus apavus, lai pārliecinātos, ka patiešām viņi der un tajos jūtaties ērti.

unsplash.com

5. Apavu mūžs

Sporta un tai pat laikā brīvā laika (botu) mūžs nav mūžīgs. Kā norāda eksperti, tad bieži vien cilvēki mēdz staigāt ar šāda tipa apaviem pat tad, kad tie ir nokalpojuši savu mūžu, jo vizuāli, iespējams, tas nav tik labi redzams. Ņemot vērā, ka vidēji pieaugušais dienā noiet no 2,4 līdz 3,2 kilometriem, nepilna pusgada laikā mūsu apavi varētu būt nolietojušies, ja tos velkam katru dienu!

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija