6 kļūdas, kuras pieļaujam mazgājot drēbes

Mode un stils 23.jūlijs 2023
 
unsplash.com
Lai apģērbs labāk izmazgātos un veļas mazgājamā mašīna ilgāk kalpotu, nepieļaujiet šīs sešas kļūdas!

unsplash.com

1. Par daudz veļas mazgājamā līdzekļa

Daudziem ir uzskats, jo vairāk veļas mazgājamā līdzekļa izmantojam, jo labāks būs mazgāšanas rezultāts. Tomēr eksperti norāda, ka tā nav tiesa. Lietojot par daudz veļas mazgājamo līdzekli, varat ne tikai slikti ietekmēt apģērbu, bet arī veļas mašīnu. Drēbes var kārtīgi neizmazgāties jeb neizskaloties un uz tām var palikt veļas mazgājamā līdzekļa paliekas. Savukārt veļas mašīnu var negatīvi ietekmēt lielais putu apjoms, kas radies mazgāšanas procesā, tādējādi aizsprostojot kanalizāciju.

unsplash.com

2. Veļas mašīnas filtra netīrīšana

Veļas mašīnas filtri savāc sevī visas mazās lietas un nieciņus, kuriem tur nevajadzētu atrasties, piemēram, ēdienu paliekas, monētas, saspraudes u.c. Tāpēc, lai veļas mašīna labi darbotos, ir svarīgi regulāri tīrīt tās filtru. Vismaz četras reizes gadā.

unsplash.com

3. Pārak pilna veļas mašīna

Ja jums ir sakrājusies milzīga netīrās veļas kaudze, nav ieteicams pārslogot veļas mašīnu un to visu izmazgāt vienā reize. Un tam ir vairāki iemesli. Ja būsiet pārpildījis veļas mašīnu ar pārlieku daudz drēbēm, tās kārtīgi neizmazgāsies. Kā arī šādā veidā veļas mazgājamā mašīna ātrāk var nokalpot savu mūžu, jo spiesta intensīvāk darboties.

Pareizais sadalījums, cik daudz drēbju vienlaicīgi mazgāt, ir šāds:

  • kokvilnas un lina audumi - aptuveni 3/4 no veļas mašīnas ietilpības;
  • sintētikas audumi - aptuveni 1/2 no veļas mašīnas ietilpības;
  • vilnas audumi - aptuveni 1/3 no veļas mašīnas ietilpības.

pexels.com

4. Nepareiza veļas mašīnas uzstādīšana

Dažkārt veļas mazgājamās mašīna ātrāk nokalpo nevis mūsu slikto paradumu dēļ, bet gan tāpēc, ka veļas mašīna nav pareizi uzstādīta. Svarīgi veļas mašīnu ir uzstādīt vietā, kur grīda ir pilnīgi taisna. Ja veļas mašīna mazgāšanas laikā ir sākusi ļoti drebēt, tad pievērsiet uzmanību tam vai nav saplīsuši gultņi vai amortizatori.

unsplash.com

5. Veļas mazgāšanas līdzekļi, kas nav paredzēti veļas mašīnai

Svarīgi, mazgājot drēbes un iegādājoties jaunus veļas mazgāšanas līdzekļus, ir pievērst uzmanību kam tie ir paredzēti. Nekādā gadījumā nevajadzētu, mazgājot veļas mašīnā drēbes, izmantot tādus veļas mazgāšanas līdzekļus, kas paredzēti mazgājot drēbes ar rokām. Šādi līdzekļi aktīvi puto, kas ilgtermiņā nepatiks veļas mašīnai.

pexels.com

6. Pārāk reta veļas mazgājamās mašīnas tīrīšana

Ja mēs netīram veļas mazgājamo mašīnu, tā var sākt nepatīkami ost. Tāpēc svarīgi ir ik pa laikam to iztīrīt, lai tā ne tikai nesmirdētu, bet tajā nebūtu iemājojies pelējums. Veļas mašīnu var pavisam viegli un ātri iztīrīt izmantojot etiķi. Ielejiet pavisam nelielu daudzumu etiķa veļas mazgājamā mašīnā, ieslēdziet to parastajā režīmā uz visaugstākajiem grādiem un ļaujiet tai darboties. Svarīgi ir tajā nelikt iekšā drēbes!

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija