5 iemesli, kāpēc nevajadzētu valkāt cieši pieguļošas džinsu bikses

Mode un stils 10.septembris 2023
 
pexels.com
Džinsu bikses dažādos piegriezumos jau gadiem ilgi ir neskaitāmi daudzu cilvēku iemīļots apģērba gabals. Daudzi priekšroku dod platāka piegriezuma biksēm, citi - šaurāka. Izrādās, ka ļoti ilgstoša šauru džinsa bikšu valkāšana var kaitēt veselību.

pexels.com

1. Var izraisīt sāpes kājās

Lai cik modernas būtu jūsu pieguļošās džinsu bikses, ieteicams tās pārvilkt uz brīvāka piegriezuma biksēm tiklīdz pārnākat mājās. Pavadot pārāk daudz laika pieguļošās džinsu bikses, jūs varat piedzīvot sāpes kājās un locītavās. Ja ik pa laikam nepieciešams pieliekties vai pietupties, šaurās bikses izdarīs papildus spiedienu uz jūsu ceļiem, kā rezultāt tie var vakarā sāpēt.

pexels.com

2. Var palēlināt asinsriti

Ja pēc pieguļošu džinsu valkāšanas jums rodas smaga sajūta kājas un liekas, ka tās ir ļoti nogurušas, lai gan neesat mērojis lielus attālumus, ieteicams šāda tipa bikses iemainīt pret brīvāka piegriezuma apģērbu. Valkājot pārāk pieguļošu un ciešu apģērbu vidukļa daļā, var palēlināties asinsrite, tādējādi varat izjust nepatīkamas sajūtas.

pexels.com

3. Grēmu risks

Stingrs un cieši pieguļošs apģērbs, kas iespiežas vēderā, var izraisīt skābes refluksu. Tā ir viena no visbiežāk sastopamajām zarnu problēmām ar kuru saskaras daudzi cilvēki.

pexels.com

4. Var ietekmēt stāju

Pieguļoši džinsi izjauc veselīgu līdzsvaru starp muguras lejasdaļu un gurniem. Izrādās, ka tos valkājot, var tikt izraisīts pārmērīgs muguras lejasdaļas izliekums, kā arī šāda veida bikses var palielināt spriedzi uz mugurkaula diskiem.

pexels.com

5. Nenāk par labu reproduktīvajai veselībai

Nav šaubu, ka šauri džinsi ir stilīgi, taču, tos valkājot, var palielināties risks iegūt dažādas infekcijas un kairinājumus. Viens no tiem ir vulvodinija, stāvoklis, kam raksturīgas hroniskas sāpes intīmajā zonā. Pētnieki ir atklājuši, ka sievietēm, kuras valkā cieši pieguļošus džinsus četras vai vairāk reizes nedēļā, ir vairāk nekā divas reizes lielāka iespēja saslimt ar vulvodiniju nekā tām, kuras nekad nevalkā šauras bikses.




*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Avots

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija