"Salacgrīva smird!"; iedzīvotājs sašutis par pašvaldības attieksmi

tautaruna.lv 17.decembris 2018, 11:51
 
Facebook/ekrānšāviņš
Salacgrīvietis Armands sociālajā tīklā Facebook dalījies ar sašutuma pilnu ierakstu, uzsverot, ka Salacgrīvas novada pašvaldība pilsētas teritorijā neļauj degt ugunskurus, taču pārtikas veikala "Mego" skurstenis piedūmo pusi pilsētas.
"SALACGRĪVA SMIRD. Pašvaldība aizliedz ugunskurus dedzināt pilsētas teritorijā, bet atļauj piesmirdināt pusi no pilsētas. Varbūt vēl kādam besī šī smaka un varam apvienoties, lai šo skursteni aizmūrētu. Šārējām, dalāmies un apvienojamies par tīru pilsētu," raksta Armands.

Kāds vīrietis komentāros pie ieraksta pauž, ka šī situācija novērojama jau pāris gadu garumā, taču vēl kāda sieviete apliecina, ka mājās, kas atrodas pāri ceļam, nevar vērt logus vaļā, jo tā visa inde nonāk dzīvoklī un piesmirdina to.

"Tie dūmi no Saivas ir tiešām nepanesami...pat logu nevar dzīvoklī atvērt..to skursteni Saivai jāaizbetonē...visu Salacgrīvu akmeņogles smacē nost... Salacgrīvai tīru gaisu vajag... piekrītu jums pilnīgi par tīru gaisu," norāda Viesturs.

Savukārt Inese norāda, ka situācija nav nemaz tik traka: "Braucu uz Salacgrīvu samērā bieži un neko tik šausmīgu neesmu jutusi... Pēc akmeņoglēm dūmi ož noteikti daudzās pilsētās,t āpēc nez vai ir iemesls celt paniku. Varbūt var pielāgoties vērt vaļā logus tad, kad nekurina, vai arī, kam ir iespēja, logus otrā pusē.Ja grib dzīvot centrā kaut kā ir jāpielāgojas, no "Via Baltic" šosejas arī nekāds labais gaiss nenāk, plus vēl troksnis."

Kā zināms, pilsētas saimniecībā liela nozīme ir koku eksportam, kokapstrādei, pārtikas ražošanai un tirdzniecībai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas