Stradiņa slimnīcas sanitārs atklāj darba "aizkulises" pandēmijas laikā

Lelde Veinberga 16.decembris 2020, 19:31
 
Pexels
Kāda jauna puiša ieraksts Facebook pēdējās dienās radījis lielu ievērību sociālajos tīklos. Viņš strādā par sanitāru slimnīcā, atklājot sava darba aizkulises Colvid-19 pandēmijas laikā vienā no Latvijas slimnīcām.

"Beidzot var apsēsties, paēst, atpūsties uz brīdi, pārvilkt kreklu, jo iepriekšējais izmircis esot kombinezonā strādājot ar Covid pacientiem.

Respiratoram jābūt virsū visu laiku. Aizeju paēst - noņemu nost, seja izskatās apdauzīta, vērtējiet jūs," ļauj novērtēt Arnolds.

Puisis arī iztecies par tautas sapulci un protestiem, kas notika aizvadītajā sestdienā: "Nebiju iedomājies, ka cilvēki var būt tik neaptēsti. Vienmēr vainot kādu citu nevis paskatīties uz sevi. Ko jūs darāt?! Vai ar šo kaut ko labu arī panāksiet? Jūs parādāt to, ka negribat neko darīt paši lietas labā. Tā ir lielākā sērga jūsu vidū, saņemt atalgojumu pirms darba. Tā tas nenotiek. Mēs visi gribam vienu - tikt vaļā no covid un ierobežojumiem. To var dabūt gatavu strādājot, nevis taisot protestus. Varbūt pamēģiniet uz mēnesi ievērot visus ierobežojumus un tad paskatieties, kas notiktu. Mazāk inficējušos, mazāki ierobežojumi. Vai tas nav tas ko vēlaties? Varētu sludināt jaunu akciju - ja redzi kādu neievērojot ierobežojumus, aizrādi. Esi tas kurš pārtrauc šo domino efektu."

Puisis strādā par sanitāru Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, kur viņam "alga pirms nodokļiem ir 3,36€/h". "Tieši tik daudz. Jautājums par medicīnas personāla algas celšanu ir bijis jau sen, arī tagad tas palicis aktuālāks. Neesmu tas, kurš šajā jautājumā var ko darīt šobrīd. Esmu sanitārs un daru savu darbu, nelienu citur, kur īsti nav manas ietekmes. Cerams būs arī tāds, kurš izdarīs savu darbu un beidzot algas pacels," norāda Arnolds.

"Kā pēdējo vēlējos pateikt - darbs ir grūts un prasa daudz enerģijas. Nevajag žēlot mūs, bet palīdzēt! Tāda situācija ir un jātiek galā ar to. Kādu dienu tā beigsies. Katram darbs ir sagādājis grūtības, piemēram - būvniekam, pilotam, kapteinim - slikti laikapstākļi. Medicīnas nozarē strādājošajiem- slimības.. u.c.. Katru gadu tiek atklāti jauni gadījumi, jaunas mutācijas, jauni vīrusu paveidi. Tas pats covid. Tās ir jaunas problēmas, kurām jāstājas pretī, nevis jāiztēlojas, ka tie visi ir meli. Covid vīruss jeb latīņu valodā “coronaviridae” jau bijis sen, taču nav bijis tik izplatīts un ar tāda veida mutācijām. Katrā profesijā var atrast mazāku vai lielāku grūtību ar ko saskarties, tā tas vienkārši ir. Pret tām ir jācīnās un jāstājas pretī!"

Jau vēstīts, ka pagājušajā diennaktī Latvijā atklāts līdz šim lielākais Covid-19 gadījumu skaits - 1023 sasirgušie, bet 25 Covid-19 pacienti miruši. Savukārt Covid-19 izplatības ierobežošanai Ministru kabinets vienojies par stingrākiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem no 21.decembra, tomēr gala lēmums tiks pieņemts ceturtdien, 17.decembrī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:32

Jaunākās diskusijas