6 produkti, kas veicina tieksmi pēc saldumiem

Uzturs 23.februāris 2022
 
pexels.com
Saldumi garšo ikvienam. Tomēr svarīgi ir limitēt to daudzumu ikdienā, lai neradītu liekas veselības problēmas. Izrādās, ka atsevišķu pārtikas produktu notiesāšana var veicināt kāri pēc saldumiem.

unsplash.com

1. Brokastu pārslas

Brokastīs notiesājot saldās brokastu pārslas ar augstu cukura daudzumu, ātri vien var rasties vēlme apēst otru porciju. Apēdot saldās pārslas, jūs ātri iegūstat enerģiju, tāpēc rodas tieksme pēc otras porcijas. Īpaši grūti būs atteikties no otrās porcijas brīžos, kad nebūsiet iepriekš pietiekami lielā daudzumā uzņēmis olbaltumvielas, šķiedrvielas, saliktos ogļhidrātus. Tieši šo uzturvielu trūkums organismā no rīta var izraisīt lielu kāri pēc cukura.

pexels.com

2. Želejas konfektes

Želejas konfektes sastāv principā no divām sastāvdaļām - cukura un pārtikas krāsvielām. Aptuveni 17 želeju konfekšu lācīši satur teju 6 tējkarotes cukura. Apēdot vienu želejas konfekti, visticamākais, nejūtīsiet gandarījumu un beigās notiesāsiet visu paciņu. Tādējādi uzņemsiet lielu daudzumu cukura. Ja jums būs pieejamas vien dažas želejas konfektes, tad tieksmi pēc cukura remdēsiet ar citiem saldumiem.

unsplash.com

3. Musli jeb granolas batoniņi

Veikalos iespējams iegādāties dažāda veida musli batoniņus, kuru iepakojumi nereti vēsta, ka tie ir ļoti veselīgi. Tomēr lielākā daļa no tiem satur ļoti daudz pievienotā cukura, kas sniegs ātru enerģiju, taču radīs arī tieksmi pēc citiem saldumiem.

pexels.com

4. Auzu pārslas

Auzu pārslas ir veselīgs brokastu ēdiens. Tomēr svarīgi ir izvēlēties tādas pārslas, kurām nav jau rūpnieciski pievienotas klāt citas sastāvdaļas. Izvairieties no veikalos pieejamajām ātrajām auzu pārslām ar dažādām garšām, piemēram, persikiem, āboliem u.c. Atšķirībā no parastajām, bez piedevu pārslām tām ir pievienots klāt cukurs. Pievienotais cukura daudzums var būt visai liels, pat 10 grami uz vienu mazo paciņu. Apēdot šādu putru brokastīs, pēc neilga laika jums atkal kārosies kaut kas salds, jo trūks enerģijas.

pexels.com

5. Baltmaize

Baltmaize tiek gatavota no samaltiem vai rafinētiem kviešu miltiem. Šāda veida maizē praktiski nav šķiedrvielu, tikai ogļhidrāti. Apēdot diva šādas sviestmaizes, organismā ātri sadalīsies cukurs un strauji paaugstināsies tā līmenis asinīs. Kā rezultātā pēc neilga brīža vēlēsieties panašķēties ar kaut ko saldu. Ieteicams labāk uzturā lietot rupjmaizi vai pilngraudu maizi.

pexels.com

6. Baltie rīsi un makaroni

Eksperti norāda, ka apēdot vienu rīsu vai makaronu porciju, to var pielīdzināt lielai tējkarotei cukura. Kāpēc? Tāpēc, ka šie produkti satur rafinētos ogļhidrātus, kuros ir maz vai nemaz nav šķiedrvielu. Līdzīgi kā baltmaize, šie produkti ātri pārstrādājas organismā un izraisa strauju cukura līmeņa paaugstināšanos asinīs. Pateicoties tam, jums var kāroties saldi našķi.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija