8 interesanti produkti, kuri spēj uzlabot sliktu garastāvokli

Uzturs 5.aprīlis 2022
 
unsplash.com
Izrādās, ka atsevišķu produktu notiesāšana var padarīt jūs priecīgākus un laimīgākus. Ja jūtaties noskumis, tad ķerieties pie šiem astoņiem pārtikas produktiem!

pexels.com

1. Melnās pupiņas

Pupiņas ir lielisks magnija avots. Magnijs spēj smadzenēs palielināt serotonīna jeb laimes hormona līmeni. Pupiņas ir arī bagātas ar antioksidantiem un citām organismam vērtīgām uzturvielām, piemēram, dzelzi, šķiedrvielām, varu, cinku un kāliju.

pexels.com

2. Paltuss

Eksperti izceļ, paltuss ir viens no labākajiem pārtikas produktiem, kuru ēst, lai uzlabotu garastāvokli. Ja jūtaties nomākts nepieciešams notiesāt tvaicētu paltusu. Tas būs ļoti labs olbaltumvielu avots, kas atstās pozitīvu ietekmi uz organismu un palielinās serotonīna līmeni smadzenēs.

pexels.com

3. Pilngraudu maize

Neticami, bet fakts! Pilngraudu maize var uzlabot garastāvokli. Brīdī, kad izjūtat garastāvokļa svārstības, nepieciešams apēst ogļhidrātiem bagātu ēdienu. Ogļhidrāti spēs nomierināt emocionālo pacēlumu. Ieteicams labāk ķerties pie pilngraudu maizes nevis cepumiem.

pexels.com

4. Bietes

Brīdī, kad liekas, ka visa pasaule krāsojas melnos toņos, nepieciešams steidzami apēst bieti. Tieši tā, šis dārzenis spēs uzlabot nomākto garastāvokli. Bietes satur betaīnu, kas palīdz smadzenēs veidoties serotonīnam jeb laimes hormonam. Tās ir bagātas arī ar folijskābi, kura palīdz stabilizēt emocionālo veselību, kā rezultātā uzlabot garastāvokli.

pixabay.com

5. Zilie kartupeļi

Ja jūtaties nomākts, ieteicams apēst zilos kartupeļus. Tie savu krāsu iegūst no antocianīniem, spēcīgiem antioksidantiem, kuri spēj stiprināt atmiņu un samazināt garastāvokļa svārstības. Šo kartupeļu miziņa ir bagāta ar jodu. Šis mikroelements palīdz labāk strādāt vairogdziederim, novēršot spēku izsīkumu un depresijas veidošanos.

pexels.com

6. Kefīrs

Kefīrs ir ļoti veselīgs dzēriens. Tas satur vērtīgās probiotikas, kuras ir nozīmīgas zarnu veselībai. Ir atklāta kolerācija starp probiotiku uzņemšanu un garastāvokļa uzlabošanos. Tāpēc ieteicams ikdienā izdzert glāzi kefīra, lai nodrošinātu organismu ne tikai ar vērtīgajām, labajām baktērijām, bet arī uzlabotu garastāvokli.

pexels.com

7. Rozīnes

Ir pierādīts, ka garastāvokļa maiņa var tikt saistīta ar dzelzs trūkumu. Brīdī, kad jūtaties noskumis, neapmierināts, dusmīgs, nepieciešams apēst produktu ar augstu dzelzs saturu, piemēram, rozīnes. Rozīnes satur ne tikai dzelzi, bet ir arī labs magnija, B6 un C vitamīna avots.

pexels.com

8. Briseles kāposti

Briseles kāposti ir ideāli kālija un C vitamīna avoti. Gan kālijs, gan C vitamīns lieliski palīdz cīnīties ar sliktu noskaņojumu. Kālijs spēj samazināt depresijas simptomu veidošanos. Savukārt C vitamīns efektīvi cīnās pret stresu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija