6 idejas olbaltumvielām bagātām brokastīm

Uzturs 6.jūlijs 2023
 
unsplash.com
Sāciet savu dienu ar olbaltumvielām bagātām brokastīm. Olbaltumvielas ir vienas no vērtīgākajām uzturvielām, tās sniedz atbalstu muskuļu veidošanās procesā un palīdz zaudēt svaru. Kā arī, ēdot brokastīs olbaltumvielu bagātus produktus, jūs ilgāk saglabāsiet sāta sajūtu un nebūs jādomā par ēšanu līdz pat pusdienām. Iekļaujiet savā brokastu ēdienkartē kādu no šiem sešiem produktiem!

unsplash.com

1. Čia sēklas

Olbaltumvielu daudzums: 4,7 grami uz 28 gramiem čia sēklu.

Čia sēklas ir lielisks produktus, kuru pievienot klāt tādiem brokastu ēdieniem, kā, piemēram, jogurtiem, smūtijiem, auzu pārslu putrai vai pat brokastu pārslām. Šīs sēklas ir ne tikai labs olbaltumvielu avots, bet arī šķiedrvielu un omega-3 taukskābju avots.

pexels.com

2. Tofu

Olbaltumvielu daudzums: 9,2 grami uz 85 gramiem tofu.

Tofu ir iecienīts produkts veģetāriešu, vegānu vidū. Šo produktu uzturā var lietot ne tikai augēdāji, bet arī gaļēdēji, īpaši brokastīs. Tofu ir daudzpusīgs augu izcelsmes olbaltumvielu avots, to var ēst gan saldā, gan sāļā veidā. Tofu satur daudz olbaltumvielu, kā arī tas ir labs kalcija avots.

unsplash.com

3. Tītara bekons

Olbaltumvielu daudzums: 5,99 grami uz 28 gramiem tītara bekona.

Daudzi savas brokastis nespēj iedomāties bez olām un bekona. Ja tādas ierasti ir arī jūsu brokastis, uztura speciālistes aicina ierastā bekona vietā izvēlēties tītara bekonu, tas būs daudz veselīgāks. Tītara gaļa satur daudz vairāk olbaltumvielu, kā rezultātā tītara bekons būs veselīgāks par cūkgaļas bekonu.

unsplash.com

4. Olas

Olbaltumvielu daudzums: 6,3 grami uz vienu lielu olu.

Olas ir viegli pagatavojams un garšīgas, tāpēc nav brīnums, ka tās ir viena no top brokastu izvēlēm. Kā arī olas ir viens no olbaltumvielām bagātākajiem produktiem. Olas ir ne tikai labs olbaltumvielu avots, bet satur arī visas neaizvietojamās aminoskābes, kuras ir nepieciešamas mūsu organismiem.

unsplash.com

5. Biezpiens

Olbaltumvielu daudzums: 14 grami uz 1/2 tases vājpiena biezpiena.

Visi piena produkti satur olbaltumvielas, bet ne visi ir vienlīdz bagāti ar šo proteīnu. Biezpienā esošā kazeīna dēļ šo piena produktu var dēvēt par īstu olbaltumvielu superproduktu! Biezpiens ir unikāls produkts, kuru var ēst sāļā un saldā veidā, tieši tāpēc tas būs izcils ēdiens, kuru ēst brokastīs!

unsplash.com

6. Kūpināts lasis

Olbaltumvielu daudzums: 15,6 grami uz 85 gramiem kūpināta laša.

Lasi bieži piemin brīžos, kad tiek runāts par omega-3 taukskābēm. Kā izrādās, tad tas ir ne tikai labs šo taukskābju avots. Šī treknā zivs ir bagāta ar smadzeņu darbību veicinošo omega-3 taukskābi, imūnsistēmu atbalstošu D vitamīnu un, protams, olbaltumvielām.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija