7 lietas, kas notiek ar organismu, ja katru dienu tiek ēsts saldējums

Uzturs 29.jūnijs 2023
 
unsplash.com
Viens no vasaras populārākajiem našķiem ir saldējums. Daļa cilvēku to ēd, lai atveldzētos karstajās vasaras dienās, bet citi, jo tas ir ļoti gards. Bet vai zināt, kas notiek ar mūsu veselību, ja katru dienu tiek ēsts saldējums?

unsplash.com

1. Var uzlaboties reproduktīvā sistēma

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas datiem viens no sešiem pāriem visā pasaulē saskaras ar auglības problēmām jeb problēmām ieņemt bērnu. 2008. gadā Hārvārdas universitātes epidemiologi veica pētījumu, lai noskaidrotu, kuri pārtikas produkti var palīdzēt cīņā ar neauglību. Izrādās, ka viens no šādiem produktiem, kuru ieteicams ēst, lai veicinātu labu reproduktīvās sistēmas darbību, ir piena produkti, kas satur augstu tauku daudzumu, tai skaitā saldējums.

unsplash.com

2. Bojājas zobi

Kā zināms, tad saldumi bojā zobus, tai skaitā arī saldējums, jo tas satur daudz cukura. Ja jūs regulāri ēdat saldējumu, kā arī citus cukura bagātus ēdienus, pastāv lielāka iespēja iegūt ne tikai caurumus zobos, bet arī kariesu. Liels cukura patēriņš var veicināt zobu bojāšanos. Tāpēc ir svarīgi ēst saldumus, kas satur maz cukura un regulāri tīrīt zobus.

unsplash.com

3. Slikts miegs

"Journal of Sleep Medicine" publicētajā pētījumā pierādīts, ka pārtika ar augstu piesātināto tauku saturu var veicināt miega problēmas. Eksperti iesaka vakaros nemieloties ar saldējumu, jo tas satur daudz piesātināto tauku un cukura, kas var būtiski ietekmēt miega kvalitāti. Jums būs ne tikai grūtāk aizmigt, bet miegs var būt trausls! Labāk saldējumu ēst dienas pirmajā daļā.

unsplash.com

4. Svara pieaugums

Kā jebkurš cits ar cukuru bagāts produkts arī saldējums var veicināt svara pieaugumu. Lielākoties saldējumi ir īstas kaloriju "bumbas". Ja jūs sekojat līdzi uzņemtajam kaloriju daudzumam un vēlaties atbrīvoties no liekā svara, pievērsiet īpašu uzmanību saldējuma sastāvdaļām pirms tā iegādes. Ja ar saldējumu notiesāsiet vairāk kaloriju nekā pēcāk paterēsiet, tas var rezultēties liekos kilogramos!

unsplash.com

5. Stiprina kaulus

Viena no galvenajām uzturvielām, kas palīdz uzturēt stiprus kaulus, ir kalcijs. Aptuveni pusglāze saldējuma satur vairāk nekā 80 miligramus kalcija. Kā rezultātā, ēdot saldējumu, jūs palīdzat saviem kauliem kļūt stiprākiem. Saldējums satur arī magniju un cinku. Arī šīs uzturvielas nāk par labu mūsu kaulu veselībai.

unsplash.com

6. Negatīvi ietekmē sirds veselību

Parāk liels cukura patēriņš var ne tikai atstās iespaidu uz mūsu svaru, bet arī sirds veselību. Tāpēc ikdienā nevajadzētu aizrauties ar cukura bagātiem saldējumiem, bet gan izvēlēties to veselīgākās alternatīvas.

unsplash.com

7. Diskomforts vēderā

Mūsdienas arvien vairāk cilvēku nepanes laktozi. Tas nozīmē to, ka organismam ir grūtības pārstrādāt pienā esošo cukuru (laktozi). Ja arī jums ir laktozes nepanesamība, tad pēc saldējuma notiesāšanas varat izjust diskomfortu. Jums var piepūsties vēders, tas sāpēt, rasties gāzes un varat piedzīvot caureju. Labā ziņa ir tā, ka mūsdienas ir pieejams arī plašs klāsts saldējumu, kas nesatur laktozi, tādējādi nav jāsatraucas par sekām, apēdot gardo našķi!





Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija