3 produktu grupas, kas negatīvi ietekmē holesterīnu

Uzturs 2.jūlijs 2023
 
unsplash.com
Veselības speciāliste, dietaloģe Trista Besta nosauc trīs pārtikas grupas, kuras vajadzētu izslēgt no ēdienkartes ikvienam, kuram ir paaugstināts holesterīna līmenis asinīs.

unsplash.com

1. Eļļā cepti ēdieni

Veselības speciāliste norāda, ka regulāri ēdot ceptus ēdienus, jūs ne tikai uzņemat lielu tauku un kaloriju daudzumu, bet laika gaitā šādi pagatavoti ēdieni var atstāt negatīvu ietekmi uz holesterīnu. Šādi pagatavoti ēdieni bieži vien satur arī transtaukus, kas ir kaitīgi sirds veselībai. Dietaloģe iesaka labāk produktus grillēt vai cept cepeškrāsnī, nepievienojot eļļu.

unsplash.com

2. Maizes izstrādājumi

Dietaloģe norāda, ka otra ēdienu grupa, no kuras nepieciešams izvairīties, ir maizes izstrādājumi. Veikalos nopērkamie maizes izstrādājumi bieži vien satur daudz tauku un rafinētos ogļhidrātus, kas nemaz nenāks par labu holesterīnam. Ēdot bieži un daudz šādu produktu, palielinās iespēja iegūt paaugstinātu holesterīna līmeni asinīs. Tāpat šo produktu pagatavošanā izmantotās eļļas, sviests nav labs holesterīnam. Tāpēc labāk izvairīties no šiem produktiem, ja jums ir paaugstināts holesterīna līmenis!

unsplash.com

3. Gaļas izstrādājumi

Ir zināms, ka gaļas izstrādājumi, piemēram, desas, cīsiņi, satur daudz vairāk piesātināto tauku un sāls nekā daudzi citi gaļas produkti. Šāda veida produktus, tai skaitā bekonu, nav ieteicams ēst cilvēkiem ar paaugstinātu holesterīna līmeni asinīs. "Critical Reviews in Food Science & Nutrition" publicētajā pētījumā minēts, ka regulāra gaļas izstrādājumu ēšana ir saistīta arī ar paaugstinātu koronāro sirds slimību risku.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija