6 produkti, kas var radīt "maisiņus" zem acīm

Uzturs 8.septembris 2023
 
pexels.com
Neviens nav priecīgs, kad ieskatās spogulī un redz "maisiņu" zem acīm. Bieži vien pietūkums ap acīm rodas pēc negulētas nakts. Tomēr, ja no rīta, pēc kārtīga un kvalitatīva miega, spogulī ieraugtat zem acīm "maisiņus" rodas jautājums, kāpēc tā notics? Izrādās, ka pie vainas šādai problēmai var būt arī uzturs. Šie seši produkti var vecināt pietūkumu zem acīm!

pexels.com

1. Konservēta pārtika

Konservēti produkti, piemēram, turku zirņi, pupiņas, satur daudz nātrija jeb sāls. Sāls tiek izmantots konservēšanas procesā, lai konkrētie pārtikas produkti ne tikai labāk garšotu, bet būtu arī ilgāk uzglabājami. Kā zināms, tad sāls nav veselīgs un lielos daudzumos var veicināt dažādas veselības problēmas, tai skaitā pietūkumu un "maisiņus" zem acīm. Lai izvairītos no šādas problēmas, ieteicams konservētos produktus pirms lietošanas uzturā rūpīgi noskalot.

pexels.com

2. Tomāti

Tomāti ir nakteņu grupas dārzeņiem un tie satur solanīnu. Solanīns ir neirotoksīns un var vecināt pietūkumu. Ja esat ievērojis, ka pēc tomātu notiesāšanas mēdz pietūkt ķermenis, tai skaitā veidoties "maisiņi" zem acīm, centieties izvairīties no tomātu ēšanas.

pexels.com

3. Kviešu maize

Ja jums ir glutēna nepanesamība vai alerģija pret kviešiem, miežiem, rudziem, tad ēdot jebko, kas gatavots no šiem produktiem, var rasties problēmas ar vēderu. Tas var uzpūsties un varat izjust nepatīkamas sajūtas. Izrādās, ka šādā situācija var veidoties arī "maisiņi" jeb pietūkums zem acīm. Labāk izvēlieties alternatīvus produktus, kas nesatur glutēnu!

pexels.com

4. Piena produkti

Ar laktozes nepanesamību mūsdienās saskaras arvien vairāk cilvēku. Kā izrādās, tad aptuveni 65% - 70% pasaules pieaugošo ir laktozes nepanesamība vieglākā vai smagākā formā. Tāpēc, ja esat viens no tiem cilvēkiem, kuru organismam nepatīk laktoze, izvairieties no šāda veida produktiem.

pexels.com

5. Cukurs

Cukurs ir viens no produktiem, kas var veicināt iekaisumu procesus organismā. Ja pārlieku daudz ēdīsiet ar cukuru bagātus ēdienus, tas atspoguļosies jūsu izskatā. Pirmais, kas par to liks manīt, būs acis jeb pietūkums ap tām. Tas ir tāpēc, ka tieši āda ap acīm ir visplānākā un pietūkums būs vispamanāmākais.

pexels.com

6. Asie pipari

Tāpat kā tomāti, arī asie jeb čili pipari pieder pie nakteņu grupas dārzeņiem. Tie arī satur solanīnu, bet papildus tam arī aktīvo vielu kapsaicīnu. Tieši tāpēc organismā var rasties iekaisumu procesi, tādējādi var pietūkt arī āda ap acīm.

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.


Avots

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

maisi zem acīm ir tikai no šnabja - tāpēc tas ir slikts pārtikas produkts,,,

26.oktobris 2023 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija