10 pārtikas produkti, kas palīdzēs uzlabot bērnu koncentrēšanās spējas

Uzturs 26.septembris 2023
 
pexels.com
Uztura speciālisti nosauc 10 pārtikas produktus, kuri stimulē smadzeņu darbību un var palīdzēt bērniem labāk koncentrēties mācībām.

pexels.com

1. Pilngraudu maize vai makaroni

Astonas Medicīnas skolas diētas ārste Duane Mellora atgādina, ka vislabākās ir tās maltītes, kuras ir daudzveidīgas, veselīgas un sabalansētas. Ārste iesaka bērnu pusdienu ēdienkartē iekļaut dārzeņus, augļus un pilngraudu produktus, piemēram, maizi vai makaronus. Pilngraudu produktiem piemīt zems glikēmiskais indekss. Tas nozīmē to, ka šie pārtikas produkti izraisa lēnāku cukura un insulīna līmeņa paaugstināšanos asinīs, kā rezultātā bērni ilgāk jutīsies enerģiski.

pexels.com

2. Turku zirņi jeb aunazirņi

Turku zirņi ir veselīgs olbaltumvielu avots, kas var nodrošinās ilgstošu sāta sajūtu. Šis olbaltumvielām bagātais produkts palīdz nodrošināt bērnu organismu ar visām tam nepieciešamajām aminoskābēm.

pexels.com

3. Baltās pupiņas

Vēl viens lielisks olbaltumvielu avots ir baltās pupiņas. Tās ir arī labs dzelzs avots. Dzelzs palīdzēs justies enerģiskākiem un veicinās labākas koncetrēšanās spējas.

pexels.com

4. Banāni

Banāni ir ne tikai ļoti gardi, bet arī veselīgi. Šie augļi satur daudz vērtīgo barības vielu un to notiesāšana var veicināt labākas koncentrēšanā spējas. Banānos esošās šķiedrvielas palīdz organismam lēnām absorbēt tajā esošos dabiskos cukurus, novēršot enerģijas izsīkumu. Uztura speciālisti uzsver, ka banāni ir lieliska uzkoda pirms pusdienām.

pexels.com

5. Spināti

Spinātos esošie A, C un K1 vitamīni, kā arī folijskābe un dzelzs, kas palīdz radīt sarkanās asins šūnas, kas pārvadā skābekli pa ķermeni, ir lielisks lapu dārzenis, kuru iekļaut pusdienās, lai uzlabotu koncentrēšanās spējas un stimulētu smadzeņu darbību.

pexels.com

6. Avokado

Avokado ir vitamīniem C, E, K, B3, B5 un B6 bagāts auglis. Šis ir lielisks auglis, kuru iekļaut bērnu pusdienu maltītē vai uzkodā, lai ne tikai uzņemtu vērtīgos vitamīnus, bet arī veicinātu enerģiju, kas rezultēsies ar labākām koncentrēšanās spējām mācību laikā.

pexels.com

7. Tuncis

Tuncis ir labs omega-3 taukskābju avots. Šīs taukskābes veicina smadzeņu attīstību. Eksperti min, ka tunča ēšana jeb tajā esošās omega-3 taukskābes var palīdzēt uzlabot kognitīvās funkcijas un miega kvalitāti.

pexels.com

8. Greipfrūts

Citrusaugļi, piemēram, greipfrūti, ir pilni ar C un A vitamīniem, kuri palīdz stiprināt imūnsistēmu. Šis auglis var palīdzēt bērniem palikt veseliem vīrusu sezonas laikā, kas nozīmē, ka viņi labāk var koncentrēties uz mācībām.

unsplash.com

9. Žāvēti mango

Mango ir bagāti ar veselīgām uzturvielām, kas var uzlabot bērna prāta spējas. Žāvēti mango būs lieliska alternatīva ierastajiem saldumiem. Žāvēti mango satur daudz C vitamīna un šķiedrvielu, kas palīdzēs uzlabot imunitāti un var veicināt sāta sajūtu.

pexels.com

10. Kefīrs

Kefīrs satur daudz kalcija, kas palīdz stiprināt bērna kaulus. Šajā piena produktā ir trīs reizes vairāk probiotiku nekā jogurtā!

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija