7 produkti, kurus ieteicams ēst brokastīs jeb tukšā dūšā

Uzturs 27.novembris 2023
 
unsplash.com
Ja jums ir apnikušas savas ierastās brokastu opcijas, piemēram, maizītes vai brokastu pārslas, iesakām tos nomainīt pret šiem pārtikas produktiem. Eksperti izceļ, ka tieši šos septiņus pārtikas produktus ieteicams ēst tukšā dūšā.

unsplash.com

1. Auzu pārslu putra

Noteikti nav pārsteigums, ka eksperti brokastīs aicina ēst auzu pārslu putru. Tā tik tiešām ir veselīga un var sniegt veselībai daudz laba. Auzu pārslas satur šķīstošās šķiedrvielas, kuras pozitīvi ietekmē holesterīna līmeni, tas var dabiski pazemināties. Tāpat, ēdot auzu pārslu putru tukšā dūšā, jūs palīdzat aizsargāt savu kuņģi no bojājumiem, kuru var radīt kuņģa sula.

f64.lv, Dmitrijs Suļžics

2. Griķi

Var šķist savādi brokastīs ēst griķus, taču tas ir ieteicams. Griķi palīdzēs stimulēt gremošanas sistēmas darbību. Kā arī griķi ir labs olbaltumvielu, dzelzs un vitamīnu avots.

pexels.com

3. Kukurūzas miltu biezputra

Eksperti iesaka tukšā dūšā no rītiem ēst kukurūzas miltu putru, jo tā palīdzēs no organisma izvadīt toksīnus un smagos metālus, normalizēs zarnu mikloforu un sniegs sāta sajūtu uz ilgu laiku.

unsplash.com

4. Olas

Pētnieki atklājuši, ka olu ēšana brokastīs var ievērojami samazināt ikdienā uzņemto kaloriju daudzumu. Ja plānojat zaudēt svaru, ēdiet brokastīs olas.

unsplash.com

5. Mellenes

Saskaņā ar jaunākajiem pētījumiem regulāri ēdot tukšā dūšā mellenes jeb notiesājot tās no rīta var uzlaboties atmiņa, tāpat tiks regulēts asinsspiediens, kā arī tiks iekustināta vielmaiņa.

unsplash.com

6. Rieksti

Ēdot riekstus brokastīs, jūs uzlabojat gremošanas trakta veselību un normalizējat pH līmeni kuņģī. Tāpēc, ja neesat lielu brokastu cienītāji, no rīta notiesājiet pāris riekstiņus.

unsplash.com

7. Medus

Vai zinājāt, ka medus spēj agros rītos pamodināt jūsu ķermeni? Ja notiesāsiet karoti medus tukšā dūšā, tas sniegs jums no rīta nepieciešamo spēku un enerģiju. Medus arī palīdz uzlabot smadzeņu darbību, kā arī palīdz organismā izstrādāties serotonīnam jeb "laimes hormonam".




Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija