Kāpēc šokolāde pēc laika kļūst balta jeb "nosirmo"?

Uzturs 22.novembris 2023
 
unsplash.com
Noteikti nevienam vien ir gadījies aizmirst atvilktnē, plauktā vai jebkur citur kādu šokolādes tāfelīti, batoniņu, konfekti. Atverot vaļā iepakojumu pamanām, ka šokolāde kļuvusi balta jeb "nosirmojusi". Kāpēc tā un vai šādu šokolādi ir droši ēst?
Eksperti skaidro, ka nav nepieciešams satraukties un "nosirmojošo" šokolādi mest atkritumu tvertnē. Šāda šokolāde ir droša ēšanai!

Kā izrādās, tad pie izskata maiņas ir vainojama nepareiza šokolādes uzglabāšana.

Nepareizas uzglabāšanas dēļ laika gaitā šokolādē esošo tauku jeb kakao sviesta un cukura īpašību dēļ, kurus izmanto, lai pagatavotu saldo našķi, uz šokolādes tāfelīties var parādīties nelieli tauku kristāli, kas iekrāsos gardumu gaišā krāsā. Tas notiek brīžos, kad šokolāde uzglabāta siltumā un ir nedaudz pakususi.

Šādu šokolādi var lietot uzturā, taču reizēm var mainīties tās garša. Tāpēc eksperti iesaka šādu šokolādi labāk izmantot kulinārijā.

Avots

Noderēja?

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

Pa kuru laiku nosirmoja Jūra...no vecuma protams

23.novembris 2023 Atbildēt

Ļoti patīkami, ja tādu izdodas nopirkt veikalā, Par pilnu cenu. It īpaši dāvināšanai. Nu ko, jāpriecājas, vismaz nav inde.

24.novembris 2023 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija