Viss par un ap banāniem: vai tos ieteicams ēst, ja vēlaties zaudēt svaru?

Uzturs 9.decembris 2023
 
pexels.com
Augļi ir veselīgi un tie ir jāēd, par to nav šaubu. Lai arī tie ir veselīgi, ne visus ieteicams ēst lielos daudzumos, jo tie satur daudz fruktozes un kalorijas. Bet kā ir ar banāniem?

Ja vēlaties zaudēt lieko svaru un būt veselīgi, ārsti iesaka uzturā iekļaut arvien vairāk augļu un dārzeņu. Tie mūsu organismam var sniegt daudz laba - dažādus vērtīgus vitamīnus un uzturvielas.

Lai zaudētu lieko svaru, svarīgi ir ne tikai sportot, bet arī ēst veselīgi un ievērot kaloriju deficītu. Tāpēc svarīgi ir noskaidrot to, cik, piemēram, daudz kaloriju satur banāni, jo tie bieži tiek izmantoti dažādu veselīgu smūtiju pagatavošanai un vienkārši uzkodām.

Viens nogatavojies banāns satur 113 kalorijas.

"Banāni ir ļoti barojoši augļi un sniedz dažādus ieguvumus veselībai," skaidro uztura speciāliste Melisa Mitri. "Diemžēl daudzi cilvēki no viņiem [banāniem] baidās, jo uzskata, ka tajos ir pārāk daudz ogļhidrātu, taču tā nav taisnība. Banānos esošie ogļhidrāti nodrošina ātru un efektīvu enerģijas pieplūdumu pirms treniņa, kā arī ir bagāti ar šķiedrvielām, kas palīdz līdzsvarot cukura līmeni asinīs. Šie nav tie ogļhidrātu un cukuru veidi par kuriem jums jāuztraucas, jo tie ir dabiskie cukuri, kas mūsu ķermenim nepieciešami enerģijas iegūšanai."

Banānos esošās šķiedrvielas, kā liecina pētījumi, var palīdzēt zaudēt svaru, jo palīdz radīt sāta sajūtu un novērst tieksmi pēc neveselīgām uzkodām.

"Apēdot vienu [banānu] no rīta, tiks palielināts jūsu brokastu šķiedrvielu un sāta koeficients, palīdzot ierobežot izsalkumu visas dienas garumā," skaidro uztura speciāliste. "Izdzerot vienu banānu smūtiju pirms treniņa, tas nodrošinās ātru enerģijas avotu, lai jūs maksimāli izmantotu savu treniņa potenciālu. Visbeidzot, banāni kalpo kā ērta, šķiedrvielām bagāta uzkoda, kuru varat ņemt līdzi jebkur."

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija