6 dzērieni, no kuriem nepieciešams atteikties, ja vēlaties tikt vaļā no "riepiņas"

Uzturs 6.februāris
 
pexels.com
Domājot par svara zaudēšanu, svarīgi ir atcerēties divas būtiskas lietas - nepieciešams regulāri nodarboties ar fiziskām aktivitātēm un ēst veselīgi. Reizēm mums var būt maldīgs priekšstats par to, kas ir veselīgs un kas nav. Šoreiz apkopojām neveselīgākos dzērienus jeb tādus, no kuriem nepieciešams atteikties, ja vēlaties atbrīvoties no "riepiņas".

pexels.com

1. Kafijas dzērieni

Katram ir sava gaume attiecībā uz kafiju. Kādam pie sirds iet melna kafija, citam kafija ar pienu, bet vēl kādam kafijas dzērieni, kas papildināti ar dažādiem sīrupiem un putukrējumu. Tieši šis pēdējas kafijas veids ir tas, kas var veicināt svara pieaugumu un tauku uzkrāšanos vēdera zonā. Pateicoties tam, ka šādi kafijas dzērieni ir cukura bagāti, tos vajadzētu dzert vien retos brīžos. Tase melnas kafijas vidēji satur vien piecas kalorijas, taču tase kafijas dzēriena jeb frapučīno aptuveni 380 kalorijas.

pexels.com

2. Saldie gāzētie dzērieni

Bezalkoholiskie gāzētie dzērieni nav labi slāpju remdētāji. Tie ir cukura un tukšo kaloriju bagāti. Tas nozīmē to, ka uzņemat liekas kalorijas, kas jums nerada sāta sajūtu, kā rezultātā varat pieņemties svarā. Šajos dzērienos esošais cukura daudzums var veicināt arī tauku uzkrāšanos vēdera zonā.

pexels.com

3. Augļu sulas

Lai arī augļu sulas var šķist veselīgs slāpju remdējošs dzēriens, tomēr bieži vien tās ir cukura bagātas. Dzerot šādas sulas, var strauji paaugstināties cukura līmenis asinīs, kā rezultātā tiek ietekmēti jūsu centieni zaudēt svaru un atbrīvoties no riepiņas. "Ir maldinoši uzskatīt, ka augļu sula palīdz zaudēt svaru un saglabāt labu veselību," skaidro uztura speciālists Dastins Mūdijs. Viņš norāda, ka veselos augļos esošās šķiedrvielas palīdz uzturēt sāta sajūtu un kontrolēt kaloriju uzņemšanu, tikmēr sulām nepiemīt tādas īpašības.

pexels.com

4. Alus

Reizēm pēc saspringtas darba dienas vai atpūtas brīžos brīvdienās vēlamies iemalkot kādu alkoholisko dzērienu. Tomēr uztura speciālisti aicina ar to neaizrauties. Šādi dzērieni ir ne tikai kaitīgi vispārējai veselībai, bet arī veicina pieņemšanos svarā. Alkoholā esošās liekās kalorijas var veicināt tauku uzkrāšanos, īpaši vidukļa zonā. Viens no viduklim "kaitīgākajiem" dzērieniem ir alus. Alus satur kviešus, tieši tāpēc tas padara to kalorijām bagātu. Tāpat, lietojot alkoholiskos dzērienus, tiek ietekmēta vielmaiņas darbība, tā palēlinās. Līdz ar to ir daudz vieglāk pieņemties svarā.

pexels.com

5. Smūtiji

Iespējams, ka jūs negadījāt, ka šajā sarakstā tiks iekļauti smūtiji. Bieži vien var redzēt, ka speciālisti un fitnesa treneri aicina dzert smūtijus. Svarīgi ir pieminēt to, ka mājās gatavoti smūtiji ir daudz veselīgāki, nekā veikalā nopērkamie. Tāpēc, ja vēlaties baudīt gardu, piemēram, ogu smūtiju, tad taisiet to pats. Veikalā nopērkamie smūtiji saturēs daudz vairāk kaloriju un cukura.

pexels.com

6. Enerģijas dzērieni

Pateicoties augstajam kofeīna un cukura saturam, enerģijas dzērieni var nodrošināt īslaicīgu enerģijas pieplūdumu, taču tie tai pat laikā veicina tauku uzkrāšanos vēdera zonā. Daudzi enerģijas dzērieni satur lielu daudzumu cukura vai mākslīgo saldinātāju, kā rezultātā ir arī kalorijām bagāti.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija