3 produkti, kurus brokastīs nevajadzētu ēst cilvēkiem ar cukura diabētu

Uzturs 25.februāris
 
pexels.com
Brokastis tiek uzskatītas par dienas galveno un svarīgāko ēdienreizi. Tieši tāpēc tām jābūt ne tikai gardām, bet arī veselīgām un sabalansētām, lai pareizi sāktu dienu. Brokastu iespējas var būt daž ne dažādas. Tomēr daļai cilvēku iespējas ir visai ierobežotas, pateicoties to veselības stāvoklim. Cilvēkiem, kuriem ir cukura diabēts, nākas piedomāt pie tā, ko ēst brokastīs. Šoreiz apkopojām, ekspertes prāt, trīs sliktākās brokastu opcijas cilvēkiem, kuriem ir cukura diabēts.

Šīs idejas būs īpaši aktuālas cilvēkiem ar otrā tipa cukura diabētu.

Sporta uztura speciāliste Džesa Hilarda norāda, ka cilvēkiem, kuriem ir 2. tipa cukura diabēts vai, kuriem pastāv risks ar to saslimt, vissliktākās brokastis ir tādas, kurās ir daudz piesātināto tauku vai cukura. Tieši tāpēc eksperte iesaka izvairīties tieši no šīm trim brokastu opcijām.

pexels.com

1. Saldās brokastu pārslas

Eksperte norāda, ka, bļoda saldināto brokastu pārslu, kas pie tam ir gatavotas no rafinētiem graudaugiem, satur šokolādi vai citas saldas piedevas, būs neveselīga brokastu izvēle cilvēkiem ar noslieci uz 2. tipa cukura diabētu. Šādas brokastis satur augstu glikēmisko indeksu, bet tai pašā laikā maz šķiedrvielu.

pexels.com

2. Maizītes

Divas baltmaizes šķelēs, kas papildinātas ar sviestu vai ievārījumu, nebūs veselīgākā un labākā brokastu izvēle. Baltmaize ir rafinētu ogļhidrātu avots, kas satur maz šķiedrvielu un ir ar augstu glikēmisko indeksu. Tāda pati uzturvērtība ir arī ievārījumam, taču sviests ir neveselīgo tauku avots. Tieši tāpēc eksperte iesaka cilvēkiem ar 2. tipa cukura diabētu neaizrauties ar maizīšu ēšanu.

pexels.com

3. Smalkmaizītes

Konditorejas izstrādājumi ir vēl viena pārtikas produktu grupa, kuru eksperte neiesaka iekļaut savās brokastīs cilvēkiem, kuriem ir nosliece uz 2. tipa cukura diabētu. Līdzīgi kā iepriekš minētās brokastu opcijas, arī smalkmaizītes satur augstu glikēmisko indeksu, cukuru un neveselīgos taukus.

Eksperte min, ka tieši šie produkti var būtiski ietekmēt cukura līmeni asinīs jau no paša agra rīta.

Tā vietā sporta uztura speciāliste iesaka cilvēkiem ar 2. tipa cukura diabētu brokastīs ēst putras, kuras papildinātas ar riekstiem, ogām, proteīnu batoniņiem vai uzbriedinātas čia sēklas ar augļiem. Kā sāļo variantu eksperte iesaka, pilngraudu maizes šķēli, kas papildināta ar avokado un olu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija