6 augļi un dārzeņi, kuri pirms ēšanas obligāti ir jānomazgā

Uzturs 27.februāris
 
pexels.com
Pērkot lielveikalā augļus, dārzeņus un ogas ieteicams tos pirms lietošanas uzturā nomazgāt. Un daudzi to arī dara. Tomēr reizēm slinkuma vai kāda cita iemesla mākti to neizdarām. Kāpēc ir svarīgi mazgāt šos produktus? Izrādās, ka noteiktu pārtikas produktu notiesāšana, kuri iepriekš nav nomazgāti, rada risku saslimt ar dažādām slimībām. Tie var saturēt dažādus mikrobus, toksīnus un pesticīdus. Šoreiz skaidrojam, kurus augļus, ogas un dārzeņus pirms ēšanas obligāti vajadzētu nomazgāt.

pexels.com

1. Zemenes

Veikalā iegādātas zemes pirms ēšanas ieteicams noskalot. Tādējādi tās būs tīras un labas ēšanai. Nenomazgājot šīs ogas, pastāv liels risks, ka ar tām kopā apēdīsiet dažādus netīrumus.

pexels.com

2. Kartupeļi

Kartupeļus pirms ēst gatavošanas ieteicams nomazgāt ne tikai tāpēc, ka tie ir smilšani, bet arī tāpēc, ka nenomazgātu kartupeļu lietošana neticami, bet var būt bīstama. Eksperti norāda, ka šie nakteņu ģints augļi viegli absorbē augsnē esošās baktērijas un pesticīdus, tāpēc, lai tos neuzņemtu, ieteicams nomazgāt kartupeļus.

pexels.com

3. Lapu kāposts jeb kale

Lapu kāposti var saturēt dažādus kaitīgus mikrobus. Tie ļoti labi var paslēpties šo salātu korkās. Tieši tāpēc ir svarīgi pirms to lietošanas uzturā nomazgāt zem tekoša ūdens.

pexels.com

4. Salātlapas

Līdzīgi kā ar lapu kāpostiem, arī salātlapas nepieciešams rūpīgi noskalot, lai atbrīvotos no netīrumiem un mikrobiem. Tāpat eksperti izceļ, ka svarīgi pirms salātu iegādes ir novērtēt to vizuālo izskatu. Ja kaut kas neizskatās labi, tad nepērciet šos salātus, tie nebūs labi!

pexels.com

5. Āboli

Pirms ēdat ābolus, kas iegādāti lielveikalā, nomazgājiet tos vai nomizojiet. Ābola miziņa var saturēt ne tikai mikrobus, bet arī pesticīdus.

pexels.com

6. Augļi ar kauliņu

Eksperti norāda, ka pētījumos ir atklāts, ka tādi augļi kā persiki, nektarīni un plūmes, var saturēt listērijas baktērijas. Tieši tāpēc pirms ēšanas rūpīgi nomazgājiet šos augļus tekošā ūdenī, lai nepieļautu risku, ka pēcāk jutīsieties slikti.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

Visbīstamākie ir tie mikrobi, kas korkās sēž :)))

27.februāris Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija