5 idejas, kā uzturā iekļaut veselīgās un vērtīgās čia sēklas

Uzturs 13.marts
 
pexels.com
Čia sēklas tiek uzskatītas par īstu superēdienu, pateicoties tajā esošajam lielajam šķiedrvielu daudzumam un niecīgajam kaloriju daudzumam, un augu olbaltumvielām. Uztura speciālisti iesaka cilvēkiem, kuri vēlas zaudēt lieko svaru, iekļaut savā uzturā šīs labās sēkliņas. Vispopulārākais veids, kā notiesāt čia sēklas, ir pagatavot čia sēklu pudiņu. Bet, kur vēl izmantot šīs sēklas? 

pexels.com

1. Čia pudiņš

Vispopulārākā čia sēklu pagatavošanas recepte, kā jau iepriekš minējām, ir pudiņš. Čia sēklu pudiņš ir ne tikai ļoti veselīgs, bet arī garšīgs ēdiens. Tā var būt lieliska uzkoda un deserta aizvietotājs. Viss, kas vien jums atliek, ir apliet sēklas ar sevis izvēlētu pienu un pievienot klāt, piemēram, augļus vai ogas.

pexels.com

2. Čia sēklu padzērienies

Šī būs viena no visvienkāršākajām receptēm. Jums vajadzīgs vien ūdens un čia sēklas. Vakarā aplejiet sēklas ar ūdeni. No rīta šo sēklu ūdeni izdzeriet. Čia sēkliņas būs piebriedušas un palīdzēs jums ilgāk izjust sāta sajūtu, vienlaicīgi uzņemot vērtīgās šķedrvielas un olbaltumvielas.

pexels.com

3. Čia sēklu augļu deserts

Šī būs vēl viena neparasta deserta recepte. Izvēlieties savu iecienītāko augļu sulu un tajā ieberiet čia sēklas. Pagaidiet līdz sēklas piebriest. Ēdiet desertu ar karoti! Šādā veidā brīžos, kad kārosies kaut kas salds, varēsiet uz kārā zoba likt šo veselīgo desertu.

pexels.com

4. Čia sēklu smūtijs

Ja brokastīs esat iecienījuši baudīt svaigu smūtiju, nākamreiz tam pievienojiet klāt veselīgās čia sēklas. Izmērcējiet vakarā čia sēklas ūdenī. No rīta sēklām klāt pievienojiet, piemēram, augļus, ogas, proteīna pulveri un pienu. Visu sablederējiet kopā. Jūs iegūsiet gardas, sātīgas un veselīgas brokastis!

pexels.com

5. Čia brokastu bļoda

Daudzi cilvēki savus rītus nespēj iedomāties bez brokastu pārslām. Ja arī jums tās garšo, bet šobrīd esat nolēmis pievērsties veselīgākam dzīvesveidam, tad iesakām pašam pagatavot savu īpašo brokastu bļodu jeb alternatīvu saldajām brokastu pārslām. Vakarā aplejiet čia sēklas ar pienu. Jums nepieciešams pagatavot pudiņu. No rīta pudiņam pievienojiet klāt riekstus, augļus, žāvētus augļus, auzu pārslas un/vai brokastu pārslas bez cukura.



Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija