6 neparasti kofeīnu saturoši produkti

Uzturs 22.marts
 
pexels.com
Visbiežāk domājot par kofeīnu saturošiem produktiem pirmais, kas ienāk prātā, protams, ir kafija. Kafija palīdz saglabāt mundrumu, enerģiju un aizgaiņā miegu. Tieši tāpēc no kafijas cenšamies izvairīties vēlās vakara stundās. Tomēr kafija nav vienīgais produkts, kas satur kofeīnu.

pexels.com

1. Tumšā šokolāde

Tumšā šokolāde ir visveselīgākā no visiem šokolādes veidiem. Tomēr, lai arī tā ir veselīga, to nav ieteicams ēst vakaros, jo šokolāde satur kofeīnu.

100 g tumšās šokolādes ar 70% vai lielāku kakao daudzumu satur aptuveni 80 mg kofeīna. Salīdzinājumam aptuveni 100 g kafijas satur 40 mg kofeīna.

pexels.com

2. Tēja

Ja jums negaršo kafija, bet vēlaties būt mundri no rītiem, eksperti iesaka dzert tēju. Zaļā tēja būs labs kofeīna avots. Tieši tāpēc šo tēju ieteicams labāk dzert dienas pirmajā pusē. Viena krūze tējas satur apmēram 30 līdz 50 mg kofeīna. Tomēr kofeīna daudzums mainīsies atkarībā no tā, cik stipra būs jūsu tēja.

Kumelīšu, augļu un piparmētru tējās nav kofeīns, tāpēc tās ieteicams dzert vakaros.

unsplash.com

3. Gāzētie dzērieni

Gāzētie dzērieni nav veselīgi paši par sevi. Tie bieži vien ir ar augstu cukura daudzumu, tāpēc saldinātos gāzētos dzērienus ieteicams dzert vien retos brīžos. Līdztekus cukuram vairākos šāda tipa dzērienos var atrast arī kofeīnu.

Eksperti norāda, ka daudzu cilvēku iecienītā kola satur kofeīnu, tāpēc to nevajadzētu dzert vakarā. Aptuveni vienā bundžā kolas ir 34 mg kofeīna, kas ir aptuveni tikpat daudz, cik vienā tasē tējas.

unsplash.com

4. Saldējums

Gada siltajā laikā daudzu cilvēku iecienīts našķis ir saldējums. Daļa cilvēku saldējumu var ēst gan rītos, gan vakaros. Tomēr eksperti norāda, ka labāk šo našķi pataupīt dienas pirmajai pusei un izvairīties no tā ēšanas vakaros, jo atsevišķi saldējuma veidi var saturēt kofeīnu, kas secīgi var ietekmēt jūsu miega kvalitāti.

Piemēram, saldējums ar kafijas garšu var saturēt pat 50 mg kofeīna. Tāpat arī šokolādes saldējumā varam atrast kofeīnu!

unsplash.com

5. Šokolādes deserti

Tā kā iepriekš noskaidrojām, ka tumšā šokolāde satur kofeīnu, tad, protams, visi deserti, kuros tiek izmantota šokolāde, būs labs kofeīna avots. Tieši tāpēc vakaros nav ieteicams mieloties ar šokolādi saturošiem desertiem, lai neietekmētu miega kvalitāti.

Viens no desertiem ar vislielāko kofeīna koncetrāciju ir tiramisu, tāpat kofeīnu satur arī šokolādes kūkas.

unsplash.com

6. Kombuča

Kombuča ir raudzēts dzēriens, kas tiek gatavots ievietojot tējas sēni cukurotā tēja. Šīs dzēriens ir ļoti labs mūsu zarnām.

Šis dzēriens tiek gatavots no tējas lapām, kas dabiski satur kofeīnu. Lai arī kombučā esošais kofeīna daudzums visbiežāk būs minimāls, tomēr aptuveni 250 ml kombučas visticamākais saturēs līdz 15 mg kofeīna. Tāpēc cilvēkiem, kuri ir īpaši jutīgi pret kofeīnu, nav ieteicams vēlos vakaros dzert kombuču.


Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija