6 veselīgi dzērieni, kurus iesaka dzert dietologi

Uzturs 20.marts
 
unsplash.com
Bieži tiek uzsvērts un atgādināts tas, cik svarīgi ir regulāri dienas laikā dzert ūdeni. Varētu teikt, ka ūdens ir pats veselīgākais dzēriens, ko malkot, jo tas nesatur ne cukuru, ne liekas kalorijas un palīdz cīņā ar dehidrāciju. Tomēr ūdens nav vienīgais veselīgais dzēriens, ko varam baudīt. Dietologi nosauc vēl sešus dzērienus, kas ir veselīgi un gardi!

unsplash.com

1. Zaļā tēja

Tēja, ja tai nav pievienoti klāt saldinātāji, ir veselīgs bezkaloriju dzēriens. Tomēr, ja jāizceļ pati veselīgākā tēja jeb tā, kura var sniegt vislielāko labumu mūsu veselībai, tā ir tieši zaļā tēja. Zaļā tēja ir bagāta antioksidantiem (katehīniem), kas veicina šūnu veselību. Turklāt, dzerot zaļo tēju, tiek atstāta pozitīva ietekme uz vielmaiņu.

unsplash.com

2. Melna kafija

Dietologi norāda, ja ik rītu dzerat melnu kafiju, kurai nav pievienots klāt cukurs, tā sniegs daudz laba jūsu veselībai. Tāpat šāda kafija bez piedevām saturēs vien divas kalorijas, kas to padara par izcilu mazkaloriju dzērienu. Līdzīgi kā tēja, arī melna kafija satur veselībai vērtīgus antioksidantus. Pētījumi liecina, ka melnās kafijas lietošana var samazināt noteiktu slimību, piemēram, 2. tipa diabēta, risku.

unsplash.com

3. Kļavu sula

Šis ir īstais sulu laiks, daudzi šobrīd tecina kļavu sulas. Arī šī sula tiek uzskatīta par veselīgu un to dzerot mūsu organisms iegūs daudz laba. Kļavu sula satur elektrolītus, antioksidantus, minerālvielas un citus fitoelementus, kas ir svarīgi mūsu organismiem.

unsplash.com

4. Buljons

Buljons, kas gatavots no veikalā nopērkamiem garšvielu kubiņiem nebūs veselīgs, bet pašu vārīts gaļas buljons gan. Mājās vārīts buljons būs labs proteīna un kolagēna avots. Apmēram viena tase buljona saturēs veselus 10 gramus olbaltumvielu.

unsplash.com

5. Kombuča

Kombuča ir raudzēts tējas sēnes dzēriens, kura popularitāte pēdējo desmit gadu laikā ir strauji pieaugusi. Tas ir tikai pozitīvi, jo šis ir ļoti veselīgs dzēriens. Komubučā esošās labās baktērijas jeb probiotikas veicina veselīgu zarnu mikrobiomu. Tiek uzskatīts, ka veselīga zarnu mikrobioma ir cieša saistīta ar labu imūnsistēmu.

unsplash.com

6. Smūtiji

Smūtijs ir lielisks veids, kā vienā dzērienā apvienot lērums vērtīgu uzturvielu. Lai gan tradicionāli smūtiju pamatā ir augļi, šim dzērienam var pievienot klāt arī dārzeņus, piemēram, spinātus vai gurķus, lai palielinātu uzturvielu un šķiedrvielu daudzumu. Lai ar smūtiju uzņemtu visas organismam nepieciešamās uzturvielas, svarīgi ir tajā likt ne tikai augļus un/vai dārzeņus, bet arī pievienot veselīgos taukus (piem., riekstu sviestu) un olbaltumvielas (piem., grieķu jogurtu vai proteīna pulveri).




Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

Kad skribenti iemācīsies pareizrakstību? Dietologi, nevis dietalogi

20.marts Atbildēt

DietAlogi. Kādas šausmas.

20.marts Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija