"Zaļumi un dīgsti ir bagāti ar minerālvielām un vitamīniem, šo produktu lietošana ikdienā nodrošina organismu gan ar B grupas, gan ar E un C vitamīniem," skaidro uztura speciāliste Olga Ļubina, akcentējot, ka tieši pavasarī šādas vitamīnu devas ir būtiskas ikvienam ģimenes loceklim.
Spinātu pankūkas
Sastāvdaļas:
- 50 g spinātu;
- 125 g pilngraudu miltu;
- 2 olas;
- 300 ml piena (var aizvietot ar auzu dzērienu);
- 2 ēdamk. eļļas;
- 4 dateles;
- sāls pēc garšas;
- gī sviests vai cita taukviela cepšanai.
Pagatavošana:
Blenderī liek nomazgātus spinātus, olas, pienu, dateles (bez kauliņa) un kārtīgi sablendē. Pievieno miltus un sāli, rūpīgi samaisa, pielej eļļu. Cep uz plānās pankūku pannas no abām pusēm. Pasniedz ar svaigām ogām, biezpienu, grieķu jogurtu vai citām piedevām pēc izvēles.
Pasta ar pētersīļiem un spinātiem
Sastāvdaļas:
- 250 g spageti
Mērcei:
- 70 g pētersīļu vai citu zaļumu;
- 100 g olīveļļas;
- 2 ķiploka daiviņas;
- 1 tējk. citrona sulas;
- sāls, pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
Blenderī samaļ pētersīļus, ķiplokus, garšvielas un citrona sulu. Pēc tam pakāpeniski pievieno eļļu. Novāra spageti saskaņā ar instrukciju uz produkta iepakojuma. Gataviem siltiem makaroniem pievieno zaļo mērci un kārtīgi samaisa.
Komentē