Eksperta padomi: Kā uzsākt veselīgu un kustīgu dzīvesveidu

Veselība 5.janvāris 2019
 
Publicitātes foto
RA Rolands Admidiņš
 
Jaunā gada sākumā sporta zālēs vērojams liels cilvēku pieplūdums, kuri ir gatavi un motivēti savas fiziskās formas un veselības uzlabošanai. Daļai Jaunā gada apņemšanās ir laba motivācija un solījums sev kaut ko mainīt savā ikdienā, bet lielai daļai tā ir ikgadēja tradīcija, kas pārtrūkst tā īsti nemaz nesākoties. Vēl daļa cilvēku Jaungada apņemšanos sāk pildīt ar lielu entuziasmu, un, vēloties ātrus rezultātus, pārāk krasi maina savu ikdienu, tādejādi pat kaitējot savai veselībai. Fizioterapeits, treneris un Biznesa augstskolas Turība absolvents Rolands Admidiņš dalās ieteikumos, kā pareizi uzsākt treniņu procesu, ja nav iepriekšējas pieredzes, uzsverot, ka mūsu fiziskās formas veidošana sākas jau biroja krēslā.

1.

Mērķus izvirzi pakāpeniski - atbilstoši savām spējām

  • Pirmais un galvenais, lai spētu saglabāt motivāciju, ir izvirzīts mērķis. Nav būtiski, vai ej skriet, vingrot vai audzēt muskuļu masu svaru zālē. Visam, ko darām, vajadzīgs mērķis! Un virzies uz to soli pa solim.
  • Piemēram, sākot skriet, izvirzi arvien jaunus mazos pieturas punktus - sākumā tie būs 5 noskrieti kilometri, vēlāk 10 un 20. Varbūt kāda lielais sapnis ir noskriet maratonu, tāpēc, lai nezustu motivācija, ir jābūt pareizam un pārdomāti sastādītām plānam. Ļoti nepareizi ir sākt ar maksimumu.
  • Noteikti jāņem vērā, ka bez iepriekšējas labas fiziskās sagatavotības, sākumā pārforsējot, veselības likstās var iedzīvoties pietiekami ātri. Pašā treniņu sākumā nevajag mēģināt darīt to pašu, ko dara jau pieredzējuši sportisti. Mērķus izvirzi pakāpeniski, atbilstoši savām spējām.
Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

nesēdet majas un viss!

5.marts 2019 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija