4 pārsteidzoši veidi, kā izmantot jūras sāli veselības uzlabošanai

Veselība 2.novembris 2020
 
pexels.com
Jūras sāls visbiežāk tiek izmantots iesnu ārstēšanai, taču patiesībā tam ir daudz plašāks pielietojums. Tā, piemēram, jūras sāls vannas ir pazīstamas ar savām terapeitiskajām un ārstnieciskajām īpašībām, kā arī spēju mazināt stresu. Kādas ir jūras sāls vērtīgās īpašības un kā to izmantot ikdienā, skaidro sertificētā farmaceite Ivanda Krastiņa.
“Jūras sāli iegūst, iztvaicējot jūras vai sālsūdens ezeru ūdeni, savukārt vārāmo sāli iegūst raktuvēs, tas tiek vairāk apstrādāts, turklāt tam tiek pievienots jods. Jūras sāls ir bagātāks ar dažādiem minerāliem - nātriju, kāliju, dzelzi, fosforu, magniju, cinku, selēnu, bromu, kalciju un fluoru. Tieši augstās minerālu koncentrācijas dēļ tam piemīt antiseptiskas īpašības, kas labvēlīgi iedarbojas uz dažādām ādas problēmām un locītavu kaitēm, kā arī palīdz pret augšējo elpošanas ceļu iekaisumiem,” stāsta farmaceite Ivanda Krastiņa.

pixabay


1. Kompreses infekcioziem ādas bojājumiem

Jūras sāls vannas sadziedē dažādas iekaisīga rakstura ādas problēmas - tulznas, noberzumus, mazus ievainojumus -, tos dezinficējot un neļaujot vairoties baktērijām, tādējādi veicinot ātrāku sadzīšanas procesu. Pie infekcioziem ādas bojājumiem var lietot arī sāls kompreses, kuras dezinficē un ar savu osmotisko iedarbību (ūdeni izvadošajām īpašībām) mazina tūsku, iznīcina baktērijas un uzlabo dzīšanu. Sāls kompreses lieliski noderēs, piemēram, furunkulu gadījumā, pie nosacījuma, ka tā diametrs nepārsniedz 1,5 cm. Jāizšķīdina 4 ēdamkarotes sāls uz 1 litru ūdens, jāsamitrina komprese un jātur uz augoņa. Jāatkārto vairākas reizes dienā, līdz bakteriālais iekaisums tiek iztīrīts un furunkuls izzūd.

Noderēja?

Komentāri 2

Komentē 2

 
Anonīms
 

TUMSONĪGI MURGI -- NEKO JŪRASSĀLS NEĀRSTĒ -- tāir pūšlošana un zobu vārdošana ----- tikviem tur ir šķietama labumā kā tas ka minerāļu proporcija 1:1 kā asinīs -- slimnīcās nelej jūrasaāls šķidumu spaioņiem --tur vēnās lej 09 % Na Cl --fizioloģisko -- Ringera šķ vai Ringera-Loka ja glukozīti vajag

salimnīcās vērts ir VĪNES KOKTEILI LIET --- salicilsklāvi spirķiku antibiotikas imūndeprewsantuds

tas ārstē

Jūra sāls s ir fiogņa ko lohiem par lielu naudu pārdot --- es neewsmu redzējis ka tait6a kā aptrakuši lopiņu bars savu veselību uzlabot censtos lokot no jūras ūdeni ar jūrassāli -=--- vnk ņirdziens nāk par tumsonīgo izdarībām

2.novembris 2020 Atbildēt
Fra

pirmajā bildē tas nav jūras sāls, bet gan himalaju sāls no Pakistānas kalnu raktuvēm.

3.novembris 2020 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija