Nosaukti 3 galvenie produkti, kas izraisa pūtītes

Veselība 19.augusts 2021
 
pexels.com
Visbiežāk pūtītes parādās ģenētikas vai hormonālu izmaiņu dēļ, tomēr nozīmīga loma ir arī uzturam. Britu uztura speciāliste Harieta Smita nosaukusi trīs produktus, no kuriem der atturēties, lai izvairītos no ādas problēmām.
Lai uzlabotu ādas stāvokli, būtībā esot jāseko Vidussjūras diētas principiem, kas uzturā iekļauj vairāk augļu un dārzeņu, pilngraudus, labos taukus.

pexels.com

1. Piena produkti

Pirmkārt, ārste iesaka atturēties no piena produktiem. Tāpat jāizvairās no kūkām, cepumiem un šokolādes, kuru sastāvā arī ir piens. Tomēr jāatceras, ka, atsakoties no piena produktiem, jāatrod citi kalcija, joda un B12 vitamīna avoti.

"Ja izvēlaties izvairīties no piena produktiem, labi izplānots uzturs bez šiem produktiem, kas ir veselīgs un līdzsvarots, var nodrošināt ar visām nepieciešamajām uzturvielām," Smitu citē "Daily Express".

pexels.com

2. Cukurs

Ēdieni ar lielu cukura daudzumu var izraisīt pūtītes, uzskata uztura speciāliste. Dienā ir atļauts uzņemt ne vairāk kā 30 gramus cukura, taču jāatceras, ka tas ir arī sulās, medū un citos produktos.

pexels.com

3. Piesātinātie tauki

Pārtika ar augstu piesātināto tauku saturu ietekmē ādas veselību, piemēram, sarkanā gaļa . Lai izvairītos no pūtītēm, uzturā vēlāms iekļaut riekstus, avokado, olīveļļu un zivis.

Avots: Ekspress

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?1

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

pHE !mulkibas,to visu esmu edusi visu savu muzu un ar putitem nekad nav bijis problemu.ta drizak ir iedzimtiba vai vel kkas.

20.augusts 2021 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija