4 produkti, kas var provocēt akni

Veselība 8.februāris 2022
 
pexels.com
Ādas veselība nav atkarīga tikai no kosmētikas produktiem, bet arī no mūsu uztura. Dermatologi nosaukuši produktus, kuri var provocēt akni.

pexels.com

1. Piena produkti

Eskperti apgalvo, ka piena produkti, īpaši no govs piena, var izraisīt pūtītes. Saskaņā ar slavenību estētiķi Renē Rouleau, kura strādājusi ar tādām jaunajām zvaigznēm kā Demija Lovato un Lilija Reinharta, vainojams varētu būt hormonu saturs pienā.

Turklāt 68% pasaules iedzīvotāju nepanes laktozi. Saskaņā ar 2010. gada pētījumu žurnālā "Science of the Total Enviroment", vieglas pārtikas alerģijas un jutīgums var izpausties kā akne.

pexels.com

2. Cukurotas limonādes un ātrās uzkodas

Dermatologs Muneeb Šah, kuram vietnē TikTok ir vairāk nekā 12 miljoni sekotāju, apgalvo, ka augstais pārstrādātā cukura saturs ātrās ēdināšanas produktos var izraisīt pinnes. Amerikas Dermatoloģijas akadēmija norāda, ka saldie dzērieni un ēdieni var izraisīt cukura līmeņa paaugstinšānos asinīs, radot hormonālu pūtīšu reakciju.

pexels.com

3. Baltmaize

Saskaņā ar sertificēta dermatologa Joruma Hārta teikto, baltmaize var izraisīt pūtītes, jo tā ir pārtikas produkts ar augstu glikēmisko līmeni, kas nozīmē, ka tā ātri paaugstina cukura līmeni asinīs. "Tas noved pie tauku dziedzeru paplašināšanās, vairāk sebuma ražošanas un, visbeidzot, vairāk izsitumiem," Hārts stāstījis "MDacne".

pexels.com

4. Sūkalu proteīns

Ir zināms, ka sūkalu olbaltumvielas, kas parasti atrodamas proteīna pulveros, izraisa pūtītes, kad tās tiek parmērīgi patērētas, saka Ņujorkā bāzētais dermatologs Džoiss Pārkers. Līdzīgi kā baltmeize, sūkalu olbaltumvielas ir pārtikas produkts ar augstu glikēmisko līmeni, kas paaugstina cukura līmeni asinīs, kā rezultātā uzkrājas vairāk eļļas, kas var aizsprostot poras.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem, izklaidējošiem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija