5 brokastu ēdieni, kas samazina dzīves ilgumu

Veselība 10.aprīlis 2022
 
pexels.com
Šo piecu brokastu ēdienu regulāra ēšana laika gaitā var veicināt dažādas veselības problēmas, kā rezultātā var samazināties dzīves ilgums.

unsplash.com

1. Saldās brokastu pārslas

Brokastu pārslas ir izcils ēdiens steidzīgajiem. Tās ir ātri pagatavojamas, gardas, saldas. Tomēr regulāri ēdot graudaugus, kuri ir bagāti ar pievienoto cukuru, tie var atstāt negatīvu ietekmi uz veselību. Dietaloģe Kortnija D'Andželo min, ka šādas saldas brokatis dienas laikā var veicināt lielāku tieksmi pēc cukura. Ēdot produktus ar augstu cukura daudzumu, palielinās risks iegūt otrā tipa cukura diabētu un sirds slimības.

unsplash.com

2. Bekons

Kas var būt labāks par kraukšķīgu bekonu brokastīs? Tomēr dietalogi uzver, ka šada brokastu izvēle var kaitēt veselībai. Bekons ir pārstrādāts gaļas produkts, kas ir bagāts ar sāli. Ēdot regulāri bekonu, var paaugstināties asinsspiediens. Bekons satur arī nitrītus, kuri nepatīk mūsu zarnām. Tie lielā daudzumā atstāj negatīvu ietekmi uz organismu.

unsplash.com

3. Konditorejas izstrādājumi

Ik pa laikam brokastīs sevi palutināt ar kādu saldu konditorejas izstrādājumu ir lieliski, taču regulāra to ēšana var veicināt dažādu veselības problēmu rašanos. Šādi konditorejas izstrādājumi satur ļoti daudz kaloriju un cukura. Palielināts cukura patēriņš neveicinās labu veselību.

unsplash.com

4. Desiņas

Līdzīgi kā bekons, desiņas arī ir pārstrādāts gaļas produkts, kas var veicināt sliktu pašsajūtu un veselības problēmas. Desiņas satur nitrītus, kuri nav labvēlīgi mūsu kuņģa-zarnu traktam. Kā arī šis gaļas produkts ir bagāts ar nātriju jeb sāli un piesātinātajiem taukiem. Ja regulāri brokastīs notiesājat desiņas, tad pastāv lielāks risks iegūt sirds un asinsvadu slimības, kā arī šādi produkti veicina aptaukošanos.

pexels.com

5. Cukoroti kafijas dzērieni

Lai arī kafija nav pārtikas produkts, bet gan dzēriens, atsevišķos gadījumos tā ir kaitīga veselībai. Ja ikdienā patērējat cukurotu kafiju, kurai klāt ir pievienoti dažādi sīrupi, putukrējums un citas lietas, tā var izraisīt veselības problēmas. Šāda kafija satur ļoti daudz cukura. Regulāri dzerot cukurotu kafiju, palielinās aptaukošanās, diabēta un sirds slimību risks.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija