6 dzērieni, kurus dietologi iesaka dzert no rītiem

Veselība 28.oktobris 2023
 
pexels.com
Dietologi nosauc sešus veselīgus dzērienus, kurus ieteicams dzert no rītiem, īsi pēc pamošanās.

pexels.com

1. Zaļā tēja

Dietologi iesaka, rītu sāciet ar gardu zaļās tējas tasīti. Šī tēja ir bagāta ar antioksidantiem, kuri vecinās labu veselību, piemēram, spēs samazināt iekaisumu risku, uzlabos vielmaiņu, izvadīs toksīnus. Turklāt regulāra zaļās tējas lietošana var palīdzēt pazemināt zema blīvuma holesterīna jeb "sliktā" holesterīna līmeni asinīs.

pexels.com

2. Apelsīnu sula

Ja no rīta nevēlaties dzert ūdeni vai kafiju, tad ieteicams rītu sākt ar svaigi spiestu jeb 100% apelsīnu sulas glāzi. Šī sula spēs organismu apgādāt ar tam nepieciešamo ūdens daudzumu. Kā arī apelsīnu sula ir bagāta ar C vitamīnu, kas ne tikai veicina labu imūnsistēmu, bet arī brūču dzīšanas procesu un kolagēna izstrādi organismā. Apelsīnu sula no rītiem spēs "iedarbināt" arī vielmaiņu.

pexels.com

3. Smūtijs

Smūtiji kļūst arvien populārāki. Lieliski ir tas, ka smūtijus var dzert gan brokastīs, gan vakariņās. Dzerot smūtijus, iespējams, uzņemt ļoti daudz vērtīgo uzturvielu. "Smūtiji ir lielisks dzēriens tiem, kas vēlas notiesāt uzturvielām bagātu maltīti," norāda dietoloģe Kara Landau.

pexels.com

4. Kefīrs

Kefīrs pozitīvi ietekmē mūsu zarnu veselību. Tas ir probiotikām bagāts dzēriens, kas tiešā veidā atstāj pozitīvu ietekmi uz zarnām. Kefīrs ir unikāls ar to, ka tajā ir sastopamas 12 veidu probiotikas.

unsplash.com

5. Kombuča

Komubča ir fermentēta tēja. Tā ir antioksidantiem bagāta. Šis ir ļoti veselīgs dzēriens, kurš palīdzēs labāk darboties mūsu gremošanas traktam. "Tā kā tas ir raudzēts dzēriens, kombuča veicina labo baktēriju veidošanos mūsu organismā," saka dietologs Vilovs Jarošs.

unsplash.com

6. Ūdens

Protams, kur bez ūdens! Ūdens ir pats veselīgākais dzēriens. Kā zināms, tad to dienas laikā ieteicams lietot lielos apjomos. Dietologi norāda, ka dienas laikā ieteicams izdzert vismaz astoņas līdz desmit glāzes ūdens. Ūdens ne tikai palīdz novērst organisma dehidrāciju, bet arī var būt lielisks palīgs cīņā ar dažādām veselības likstām, piemēram, aizcietējumiem.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija