5 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja regulāri ēdat apelsīnus

Veselība 25.oktobris 2022
 
pexels.com
Nav noslēpums, ka apelsīni ir ļoti veselīgi. Tie ir bagāti ar C vitamīnu un palīdz organismam cīnīties ar vīrusu saslimšanām. Bet kādu labumu vēl apelsīni var sniegt veselībai?

pexels.com

1. Labai zarnu veselībai

Šis oranžais auglis pozitīvi ietekmē mūsu zarnu veselību. Regulāri ēdot apelsīnus, tie veicina labu zarnu mikrobiotu. Par zarnu mikrobiotu dēvē visu mikroorganismu kopumu, kas dzīvo mūsu zarnās. Apelsīnos esošā sula veicinās labo baktēriju augšanu zarnās.

pexels.com

2. Palīdz atbrīvoties no liekajiem kilogramiem

Kā zināms, tad, lai atbrīvotos no liekajiem kilogramiem, nepieciešams regulāri sportot un ieturēt veselīgas, sabalansētas maltītes. Svara zaudēšanas procesā eksperti iesaka iekļaut ēdienkartē produktus ar augstu šķiedrvielu daudzumu. Kāpēc? Jo šķiedrvielas palīdz nodrošināt sāta sajūtu. Kā izrādās, tad apelsīni ir lielisks šķiedrvielu avots. Vidēja izmēra apelsīns satur tikai 60 kalorijas, bet tajā pašā laikā veselus trīs gramu šķiedrvielu.

pexels.com

3. Mirdzošai un jauneklīgai ādai

Lai āda izskatītos mirdzoša un jauneklīga, tai nepieciešams kolagēns. Kolagēns ir proteīns, kuru izstrādā mūsu organisms, gan to ir iespējams uzņemt ar uztura bagātinātājiem. Tomēr pirms steidzat uz aptieku, ir vērts vispirms sākt ēst apelsīnus. Izrādās, ka pateicoties tam, ka apelsīni satur daudz C vitamīna, tas palīdz organismam labāk izstrādāt kolagēnu.

pexels.com

4. Labai redzei

C vitamīns ir būtisks ne tikai mūsu imūnsistēmai, bet izrādās, ka arī redzei. Zinātnieki apgalvo, ka, apēdot vienu apelsīnu dienā, pastāv iespēja, ka par teju 60% var samazināties makulas deģenerācijas risks. Tā ir acu slimība, kas veicina redzes aizmiglošanos. Bieži vien šī slimība attīstās cilvēkiem novecojot. Tomēr, ēdot ar C vitamīnu bagātus produktus, iespējams, šo procesu var aizkavēt vai pat novērst.

pexels.com

5. Labai atmiņai

Pētījumos pierādīts, ka normāls C vitamīna līmenis asinīs, var palīdzēt uzlabot atmiņu. Līdz ar to, ēdot apelsīnus, mēs varam palīdzēt saglabāt prāta asumu.
Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija