6 ikdienas paradumi, kas var izraisīt vēnu problēmas

Veselība 9.decembris 2022
 
unsplash.com
No pietūkušām, sāpošām kājām jeb vēnām nav pasargāts neviens. Lai arī lielākoties šadas problēmas nav bīstamas, tās ir visai nepatīkamas. Izrādās, ka nepatīkamās sajūtas var veicināt dažādi ikdienas paradumi.

pexels.com

1. Skūšanās

Ja kājas tiek skūtas steigā, nav nekāds pārsteigums, ka varam sagriezties. Nejauši sagriežot kāju ar skuveli, varat ne tikai piedzīvot asiņu plūdus, bet arī nepatīkamas izjūtas, ādas apsārtumu. Lielākā daļa cilvēku skujas siltā vai karstā dušā, nejauši sagriežoties, karstums var veicināt intensīvāku asiņošanu. Lai novērstu šādas problēmas, svarīgi izvēlēties piemērotu skuvekli un visu darīt lēnām.

pexels.com

2. Izvairīšanās no pīlinga

Reti kurš veic pīlinga jeb skurbēšanās procedūru kājām. Visbiežāk mēs skrubējam tieši sejas ādu. Bet interesanti, ka tāda skaistumkopšanas procedūra, kā pīlings, var palīdzēt uzlabot asinsriti kājās. Masējot kājas, mēs varam palīdzēt stimulēt asins plūsmu vēnās.

pexels.com

3. Sausā birstēšanās

Bieži vien tiek uzsvērti sausās birstēšanās pozitīvie aspekti. Tā, iespējams, var samazināt celulītu. Tomēr reti tiek atgādināts, ka pārāk "asas" jeb intensīvas sausās birstēšanās procedūras var nodarīt vairāk ļauna, nekā laba. Ja pārāk bieži izmantojat sauso birstēšanās metodi vai darat to pārāk intensīvi, jūs varat satraumēt ādu, padarīt to "plānāku", kā rezultātā varat piedzīvot pēkšņu asiņošanu vai iegūt nevēlamas infekcijas.

pexels.com

4. Skriešana

Aktīvs dzīvesveids ir ļoti labs un ieteicams, tomēr reizēm atsevišķas fiziskās aktivitātes var reizē nodarīt gan labu, gan ļaunu veselībai. Skriešana ir viena no šādām aktivitātēm. Skrienot mēs varam uzlabot vispārējo veselības stāvokli, tomēr reizēm, atsevišķiem cilvēkiem, skriešana var veicināt varikozas vēnas.

pexels.com

5. Pārlieku liels cukura patēriņš

Cukurs nav labs ne tikai mūsu figūrai, bet arī asinsvadiem. Liels cukura patēriņš var izraisīt paaugstinātu asinsspiedienu, kā rezultātā var tik bojātas vēnas, tās var kļūt "trauslas".

pexels.com

6. Pieguļošs apģērbs

Ja jums ir nosliece uz varikozām vēnām, iespējams, jums vajadzēs pārskatīt garderobi. Cieši pieguļošs apģērbs var būt ļoti glīts, taču tas tajā pašā laikā var apgrūtināt asins plūsmu no kājām uz pārējo ķermeni. Tā vietā, lai valkātu apspīlētu apģērbu, labāk izvēlieties brīvāku apģērbu.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija