4 iemesli, kāpēc dzert zaļo tēju

Veselība 19.februāris 2023
 
unsplash.com
Vai zinājāt, ka zaļā tēja ir ne tikai gards dzēriens, bet var sniegt daudz laba mūsu veselībai?

unsplash.com

1. Samazinās dažādu slimību risks

Lai arī mēs noteikti zinām, ka atsevišķi mūsu ikdienas paradumi var veicināt dažādas veselības problēmas un slimības, tai skaitā vēzi, nezināmu iemeslu dēļ mēs tāpat sevi apdraudam. Piemēram, visiem zināms fakts ir tāds, ka smēķēšana var izraisīt vēzi. Daudzus tas attur, tikmēr citus šis fakts neietekmē un viņi turpina aizrauties ar kaitīgo ieradumu. Par spīti tam, ka daudz kas var bendēt mūsu veselību, ir lietas, kas to var arī uzlabot. Saskaņā ar pētījumu, kas publicēts žurnālā "BioFactors", zaļā tēja var samazināt vēža attīstības risku. Pētījuma dalībniekiem, kuri dienas laikā izdzēra vismaz 10 tases zāļās tējas, analīzes uzrādīja samazinātu vēža iespējamības risku. Kā arī zaļā tēja palīdz samazināt sirds slimību risku, vēstīts pētījumā.

unsplash.com

2. Veselam garam

Mūsdienu steidzīgajā ritmā mēs bieži vien cenšamies paveikt visu un vēl vairāk, aizmirstot par sevi, savu mentālo veselību. Kā rezultātā tikai kaitējam sev. Lai samazinātu stresu, nemieru un nomāktību, varam daudz darīt lietas labā, piemēram, meditēt, doties pie psihologa, darīt lietas, kas sagādā gandarījumu, dzīvot veselīgi. Uztura speciāliste Hetere Henksa min, ka arī zaļā tēja var palīdzēt stabilizēt garastāvokli. "Zaļā tēja satur aminoskābi, ko sauc par l-teanīnu, kas palīdz stabilizēt garastāvokli un palīdz labāk koncentrēties." Žurnāla "Phytomedicine" publicētajā pētījumā skaidrots, ka zaļā tēja var palīdzēt samazināt trauksmi, uzlabot koncentrēšanās spējas un atmiņu, visā visumā veicināt efektīvāku smadzeņu darbību.

unsplash.com

3. Svara zaudēšanai

Kā zināms, tad zaudēt svaru nav viegli, nepieciešams regulāri sportot un ēst veselīgi. Tomēr speciālisti vērš uzmanību, ka svara zudumu, papildus jau iepriekš nosauktajām lietām, var veicināt arī zaļā tēja. "Zaļā tēja ir spēcīgs svara zaudēšanas līdzeklis," saka Sofija Popova, zinātniece un GUTXY dibinātāja . Šī tēja ir bagāta ar polifenoliem. Izdzerot pāris tasītes zaļās tējas dienā, var uzlaboties vielmaiņa.

unsplash.com

4. Labai mutes higiēnai

Indijas Periodontoloģijas biedrības žurnālā publicēts pētījums, kurā atklāts, ka zaļā tēja veicina labu mutes higiēnu un veselību. Dzerot zaļu tēju var samazināties halitoze jeb hroniski slikta elpa. Pētījumā pierādīts, ka zaļā tēja var uzlabot ne tikai sliktu elpu, bet arī profilaktiski var palīdzēt pret periodontu (smaganu slimību, kas bojā mīkstos audus).

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija