5 veidi, kā sadedzināt kalorijas sēžot pie galda

Veselība 1.augusts 2023
 
unsplash.com
Vispārzināms fakts ir tāds, ka sēdoša darba veicējiem dienas laikā, pateicoties mazajam kustību daudzumam, ir grūtāk sadedzināt liekās kalorijas nekā citiem. Kā izrādās, tad arī strādājot sēdus pozīcijā var tikt veicināta kaloriju dedzināšana, atliek vien veikt pāris pavisam vienkāršus vingrinājumus, kas ikkatram būs pa spēkam.

pexels.com

1. Spēcīgām kājām

Viens no pašiem vienkāršākajiem vingrinājumiem, kuru veikt, strādājot pie galda, ir papēžu "pacelšana". Apsēdieties taisni, novietojiet kājas 90 grādu leņķī. Pēc tam paceliet papēžus uz augšu jeb pastiepieties pirkstgalos. Pētījumos pierādīts, ka veicot šādu vingrinājumu, 52% tā dalībnieku uzlabojās veselības stāvoklis.

pixabay.com

2. Iemainiet krēslu pret fitnesa bumbu

Izvēlieties darba laikā sēdēt nevis uz biroja krēsla, bet gan fitnesa bumbas. Iemesls šādas sēdvietas maiņai ir pavisam vienkāršs. Sēžot uz bumbas jūs netieši nodarbināsiet muskuļus, lai varētu saglabāt līdzsvaru. Tādā veidā jūs saglabājat labu stāju, kā arī dedzināt kalorijas. Ir pierādīts, ka sēžot uz šāda veida bumbas aptuveni stundu, varat sadedzināt pat 150 kalorijas.

pexels.com

3. Stipriniet kāju un sēžamvietas muskulatūru

Brīvajos brīžos darba laikā varat veikt pavisam vienkaršu vingrinājumu, kas palīdzēs stiprināt muskuļus un sadedzināt kalorijas. Vienīgais, kas jums būs nepieciešams, ir siena. Piecelieties kājās un nostājieties ar muguru pret sienu. Atbalstot muguru pret sienu, iesēdieties ceļos. Tā itkā jūs sēdētu uz krēsla. Palieciet šādā pozā tik ilgi, cik vien iespējams. Svarīgi ir saglabāt taisnu stāju, kājām ir jāatrodas 90 grādu leņķī. Ar šī vingrinājuma palīdzību jūs nodarbināsiet sēžamvietu, ikrus un augšstilbus.

pexels.com

4. Skaistai vēdera presei

Šis būs pavisam vienkāršs veids, kā stiprināt vēdera presi. Jums atliek vien sasprindzināt vēdera muskuļus. Piemēram, sasprindziniet vēdera muskuļus uz astoņām sekundēm. Pēcāk uz mirkli tos atpūtiniet. Atkārtojiet šo vingrojumu divos piegājienos pa astoņām reizēm. Šādā veidā varat zaudēt pat 100 kalorijas.

pexels.com

5. Neparastais vēdera preses vingrinājums

Vēl viens veids, kā stiprināt vēdera muskulatūru, ir veikt neparastos vēdera preses vingrinājumus. Apsēdieties taisni uz krēsla. Paceliet kājas aptuveni 45 grādu leņķī un iztaisnojiet tās. Pēc tām pievelciet kājas klāt pie krūtīm. Veicot 20 šādas kustības (trīs piegājienos), varat sadedzināt pat 75 kalorijas.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija