6 veidi, kā sadedzināt kalorijas miega laikā

Veselība 7.augusts 2023
 
pexels.com
Svara zaudēšana nav viegls process. Lai gan veselīga uztura ievērošana un treniņi noteikti palīdzēs saglabāt formu, izrādās, ka nelielu daudzumu liekās kalorijas var zaudēt arī miega laikā. Uzziniet, kā to panākt!

pexels.com

1. Guliet bez segas

Daudzi nespēj savu nakts mieru iedomāties bez siltas un smagas segas. Taču, ja vēlaties zaudēt svaru miega laikā, eksperti iesaka atteikties no milzīgās segas. Guļot vēsā telpā jeb bez biezas segas, miega laika pastiprināti sāk darboties vielmaiņa, kā rezultātā varat sadedzināt kalorijas.

pexels.com

2. Kārtīgi izgulieties

Lai veicinātu svara zudumu, ir nepieciešams ēst veselīgi un sportot. Bet tikpat nozīmīgs svara zaudēšanas procesā ir labs un pietiekami ilgs miegs. Pētījumos pieradīts, ja cilvēks guļ pietiekami ilgi un, piemēram, savu nakts mieru pagarina par stundu, dienas laikā iespējams uzņemt mazāk kaloriju.

pexels.com

3. Pirms gulētiešanas mielojieties ar proteīna kokteili

Cilvēki, kuri vēlas zaudēt lieko svaru, ir gatavi izmēģināt dažādas drastiskas diētas, tai skaitā badošanos. Tā var veicināt ātrāku svara zudumu, bet nebūs tas pats veselīgākais veids, kā atbrīvoties no liekajiem kilogramiem. Ja dodaties gulēt tukšā dūšā un izsalkuši, tas var negatīvi ietekmēt miega kvalitāti, kā rezultātā nākamajā rītā jums būs neremdināma apetīte. Eksperti iesaka pirms gulētiešanas baudīt veselīgu un barojošu proteīna kokteili.

pexels.com

4. Valkājiet miega masku

Kā izrādās, tad gulēšana gaišās telpās var ne tikai negatīvi ietekmēt miega kvalitāti, bet arī svaru, liekot ķermenim uzkrāt vairāk tauku. Cilvēkiem, kuri guļ tumsā, ir par 21% mazāka aptaukošanās iespējamība nekā tiem, kuri guļ gaišās telpās. Ja nevarat nodrošināt pilnīgu tumsu savā guļamistabā, izvēlieties ērtu, kvalitatīvu miega masku, kas palīdzēs jums ieslīgt gandrīz pilnīgā tumsā jebkurā diennakts laikā.

pexels.com

5. Neejiet gulēt izsalcis

Mainot savus uztura paradumus neesiet pārak drastisks. Neizlaidiet vakariņas. Var šķist, ka vakariņu izlaišana veicinās svara zudumu, jo neuzņemsiet vakara stundās papildus kalorijas, taču patiesībā viss var būt gluži pretēji. Pēkšņi un strauji samazinot uzņemto kaloriju daudzumu, jūsu ķermenis automātiski pāriet bada režīmā un samazinās vielmaiņas ātrums, tādējādi kalorijas tiks "dedzinātas" lēnāk, un liekais svars var nezust tik ātri, cik gribētos.

pexels.com

6. Apēdiet nelielu uzkodu pirms miega

Ir divas galējības, kurās nevajadzētu iedzīvoties. Nav ieteicams doties pie miera izsalkušiem, kā arī ar pārāk pilnu vēderu. Ja pirms miega izjūtat nepārvaramu tieksmi pēc ēdiena, apēdiet pavisam nelielu, veselīgu uzkodu. Tādējādi samazināsiet bada sajūtu un tai pat laikā nepārēdīsieties. Tādējādi ne tikai labāk gulēsiet, bet arī būsiet soli tuvāk savam sapņu ķermenim.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija