7 fakti, kāpēc pinnes rodas uz dažādām ķemeņa vietām

Veselība 6.oktobris 2023
 
pexels.com
Pinnes var veidoties ne tikai uz sejas, bet arī citviet uz ķermeņa. Lasiet tālāk un uzziniet, kādi faktori veicina piņņu veidošanos uz dažādām ķermeņa vietām.

pexels.com

1. Pinnes mutes rajonā

Pinnes ap muti var parādīties, ja āda šajā vietā bieži tiek kairināta. Piņņu veidošanos var veicināt bieža runāšana pa telefonu, ķiveru valkāšana, pūšamo instrumentu spēlēšana, viss, kas var sakairināt ādu. Tomēr tas nav vienīgais piņņu veidošanās iemesls. Pinnes var izraisīt arī kosmētika, sejas kopšanas līdzekļi, hormonālās izmaiņas un ģenētika.

pexels.com

2. Pinnes uz deguna

Deguns ir viena no tām ķermeņa vietām, kur pinnes parādās visbiežāk. Tam ir pavisam vienkāršs izskaidrojums. Tas ir tāpēc, ka poras uz deguna ir daudz lielākas, nekā citviet. Tādējādi netīrumiem un baktērijām ir daudz vieglāk aizsprostot poras. Turklāt āda uz deguna ir arī taukaināka un līdz ar to arī neaizsargātāka pret pinnēm. Pinnes uz deguna var izraisīt arī uzturs, stress, atsevišķi medikamenti.

pexels.com

3. Pinnes uz pieres

Līdzīgi kā ir ar degunu, pinnes uz pieres ir izplatīta parādība, jo arī šajā zonā āda ir taukaināka. Izrādās, ka pie piņņu veidošanās uz pieres, var būt vainojami arī netīri mati. Ja jūsu mati ir taukaini, eļļa var nokļūt uz pieres un aizsprostot poras.

pexels.com

4. Pinne uz žokļa un kakla

Pinnes žokļa un kakla rajonā bieži vien ir saistāmas ar hormonālajām izmaiņas. Piemēram, pinnes uz kakla var parādīties menstruālā cikla laikā, kad norit hormonālās izmaiņas sievietes organismā. Piņņu parādīšanos šajos rajonos var veicināt arī pretapaugļošanās jeb kontracepcijas tabletes.

pexels.com

5. Pinnes uz vaigiem

Pinnes uz vaigiem ir ļoti izplatīta problēma. Viens no piņņu veicinošajiem faktoriem šajā zonā ir mobilie tālruņi. Tie mēdz būt visai netīri, tāpēc runājot pa telefonu ir pavisam viegli uz tā esošās baktērijas pārsnest uz vaigiem. Kā arī netīras spilvendrānas, palagi un citas lietas, kas nonāk saskarē ar mūsu vaigiem, var veicināt piņņu veidošanos.

pexels.com

6. Pinnes uz muguras

Pinnes uz muguras var veicināt dažādas alerģijas, ādas kairinājumi. Tāpat pinnes uz muguras var parādīties arī brīžos, kad pastiprināti svīstam. Mūsu sviedriem sajaucoties kopā ar netīrumiem var tikt aizsprostotas poras. Tai pat laikā, ja valkājat netīras un pārāk ciešas drēbes, guļat netīrā gultasveļā, tas arī var būt labs iemesls, kāpēc jums ir parādījušās pinnes uz muguras.

pexels.com

7. Pinnes uz kājām

Pinnes uz kājām galvenokārt rodas baktēriju, sebuma un atmirušo ādas šūnu dēļ, kad tiek aizsprostotas poras un veicināta matiņu ieaugšana. Vēl viens iemesls, kas var veicināt piņņu veidošanos uz kājām, ir pārāk cieša apģērba vai apakšveļas valkāšana.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Noderēja?

Pievienot komentāru →

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 

Lasītākie

Autorizācija