7 cēloņi pēkšņām muguras sāpēm

Veselība 17.oktobris 2023
 
pexels.com
Ja ikdienā regulāri izjūti sāpes muguras lejasdaļā, pie tā var būt vainojamas vairākas lietas. Daudz cīņai ar sāpēm cenšas lietot dažādus medikamentus, tomēr reizēm der mainīt arī dažādus paradumus, lai neizjustu diskomfortu.

pexels.com

1. Cieši svārki un augstpapēžu kurpes

Lai gan zīmuļu svārki var likt tev izskatīties satriecoši, tie var arī izraisīt muguras sāpes. Cieši pieguļoši svārki var ierobežot gurnu kustības, kas radīs spriedzi jūsu mugurkaulam. Tas pats notiek, uzvelkot augstpapēžu kurpes. Šādos apavos jūsu pēdas atrodas nedabiskā leņķī, tas var izraisīt muguras lejasdaļas muskuļu nobīdi.

pexels.com

2. Bieži dzerat saldinātos dzērienus

Saldinātie dzērieni ir ne tikai kaitīgi mūsu figūrai, pateicoties tajos esošajam cukura daudzumam, bet var veicināt arī muguras sāpes. Ja ikdienā regulāri dzersiet saldinātos dzērienus, tie var izraisīt nierakmeņus, kas secīgi var radīt stipras sāpes mugurā.

pexels.com

3. Stress

Kad jūsu ķermenī izplatās stresa hormoni, tie liek jūsu muskuļiem instinktīvi sasprindzināties. Sasprindzinājums muskuļos savukārt izraisa sāpīgas sajūtas kaklā, plecos un mugurā.

pexels.com

4. Nepiemērots spilvens

Var šķist ļoti vilinoša doma gulēt uz lieliem, mīkstiem spilveniem, tomēr eksperti uzsver, ka tas nav ieteicams. Lieli spilveni nostāda galvu nedabiskā stāvoklī, kas rada spiedienu uz kaklu un mugurkaulu, izraisot sāpes un sliktu miegu.

pexels.com

5. Nepiemērota poza mazgājot traukus

Noliecoties virs izlietnes, mazgājot traukus, tiek izdarīts spiediens uz muguras lejasdaļu, izraisot muskuļu sasprindzinājumu šajā zonā. Ja šādā pozā esiet vairākas minūtes katru dienu, jums var sākt sāpēt mugura. Lai nesaslogotu muguras lejasdaļu, novietojiet vienu kāju uz neliela ķeblīša. Tādējādi ieņemsiet pareizo pozu, kā mazgāt traukus un neiedzīvoties muguras sāpēs.

pexels.com

6. Kāpšana pa trepēm

Lai gan kāpšana augšup un lejup pa kāpnēm parasti tiek uzskatīts par veselīgu ieradumu, tas nav labākais veids, kā uzturēt sevi formā, ja jums ir muguras sāpes. Ja jūs ciešat no sāpēm ceļgalos vai mugurā, labāk kāpt pa trepēm retāk.

pexels.com

7. Grāmatas lasīšana gultā

Ieradums pirms gulētiešanas lasīt grāmatu var izraisīt plecu un muguras stīvumu. Atguļoties gultā un lasot grāmatu, mēs izraisām spriedzi mugurkaulā un muguras lejasdaļas muskuļos, kas secīgi raisa sāpes. Ja grāmatas lasīšana pirms gulētiešanas jums palīdz atpūsties pēc saspringtas dienas, labāk to dariet sēžot krēslā.

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Avots

Noderēja?

Komentāri 1

Komentē 1

 
Anonīms
 

muguras sāpes ir tikai no viena kaitīga paraduma, šis paradums ir DARBS - ar darbu var dabūt līku muguru vienmēr un uz visu mūžu

26.oktobris 2023 Atbildēt
 

Lasītākie

Autorizācija